Enkele post bekijken
  #5  
Oud 10th April 2012, 13:13
lien.debusser lien.debusser is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Geel
Posts: 94
Het is inderdaad een nuttig en ook nodig initiatief deze campagne. Zelf ben ik ook een kijkje gaan nemen op de site en daarop vinden we inderdaad verschillende nuttige tips in verband met gehoorschade.

Op de redactie.be vind ik terug dat één op de tien Vlamingen last heeft last van oorsuizingen, die verschillende vormen kunnen aannemen zoals gefluit of gesuis of verschillende geluiden tegelijkertijd.
Volgens professor Paul Van de Heyning, hoorspecialist aan het UZ Antwerpen, ondervindt één persoon op de zes daar zoveel hinder van dat het de hinder van zijn leven wordt.

Het is dus een probleem waar 10% van de Vlamingen mee te kampen hebben. Toch dringt het besef van dit probleem niet voldoende door tot de Vlamingen, daarom vind ik het zo'n nuttig en nodig initiatief van de overheid.

Bron:
Deze gegevens vond ik dus terug op de site van deredactie.be, op de volgende link. Hieronder vind je het artikel.
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieu...ne_gehoorschade
ma 09/04/2012 - 13:23

"Help ze niet naar de tuut" sensibiliseert jongeren

Met een nieuwe campagne wil de Vlaamse overheid jongeren sensibiliseren over de oorzaken en gevolgen van gehoorschade. De campagne "Help ze niet naar de tuut" sluit aan bij de nieuwe geluidsnormen die volgend jaar van kracht worden.
Eén op de tien Vlamingen heeft last van oorsuizingen, die verschillende vormen kunnen aannemen zoals gefluit of gesuis of verschillende geluiden tegelijkertijd. "Eén persoon op de zes ondervindt daar zoveel hinder van dat het de hinder van zijn leven wordt", zegt professor Paul Van de Heyning, hoorspecialist aan het UZ Antwerpen.

Met onder andere spotjes op de radio wil de Vlaamse overheid de bevolking wijzen op de gevaren van te luide muziek. Onder andere festivals en fuiven belasten de oren, maar ook mp3-spelers hebben een groot effect op de oren. Op de website helpzenietnaardetuut.be kunt u dan weer uw eigen luistergedrag testen.

In februari keurde de Vlaamse regering overigens nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten goed. Die worden begin volgend jaar van kracht.
Met citaat antwoorden