Enkele post bekijken
  #1  
Oud 9th April 2012, 15:15
NuyensEvelynne NuyensEvelynne is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Herenthout
Posts: 146
Vlaamse regering lanceert campagne rond gehoorschade

De Vlaamse regering lanceert de sensibiliseringscampagne rond gehoorschade 'Help ze niet naar de tuut'. De campagne kadert in het flankerend beleid van de nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten die de Vlaamse regering in februari definitief goedkeurde. De campagne moet jong en oud bewust maken van de gevolgen van gehoorschade.
Blikvangers zijn de radiospots die deze week te horen zijn op Studio Brussel, Radio 2, Q-Music en Joe FM. Vlak voor de zomerfestivals komt er een vervolg op de spotjes. Die worden van 2 tot 8 juli uitgezonden op MNM en op Studio Brussel.

De radiospot verwijst de luisteraar naar de website www.helpzenietnaardetuut.be. Op de site staat algemene informatie over oorzaken en gevolgen van gehoorschade. De website geeft ook handige en eenvoudige tips om de oren te beschermen tegen gehoorschade. Je kan er ook je luistergedrag testen en zelf vaststellen welk risico je loopt op gehoorschade.

Datum: 09/04/2012
Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/W...oorschade.dhtml

Eigen mening:
Dit vind ik een heel goed initiatief van de Vlaamse regering. Deze campagne zet de jongeren nog eens aan tot nadenken, want de meeste jongeren luisteren naar muziek die op een hoog volume staat. De tips die gegeven worden, zijn ook zeer nuttig. Deze tips kennen de meesten wel, maar het kan geen kwaad om ze nog even op te frissen.
Op de website kan je ook een test doen. Deze test geeft in percentage weer hoeveel kans je loopt op gehoorschade. Op het einde van de test worden nog enkele tips gegeven. Ik heb de test een paar keer gedaan om te kijken welke tips er juist gegeven worden. Er stond bij dat het gebruik van alcohol en roken de kans op gehoorschade verhoogt. Het beste is ook om na één uur muziek beluisterd te hebben de hoofdtelefoon af te zetten, zodat je oren even kunnen rusten… De test is zeker nuttig om in de les even te doen met je leerlingen. Zo zijn ze op de hoogte van de factoren die gehoorschade in de hand werken en wat ze zelf kunnen doen om die schade bij zichzelf te verminderen of zelfs uit te sluiten.
Met citaat antwoorden