12th March 2012, 13:48
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Nijlen
Posts: 67
|
|
Ik ben ermee akkoord dat we te veel voedsel weggooien en dat hier dringend iets aan gedaan moet worden, de ecologische voetafdruk wordt alsmaar groter.
Ik weet niet goed of het wegvallen van de houdbaarheidsdatum zo ideaal is. Als ik naar de winkel ga, kom je producten tegen die de houdbaarheidsdatum overschreden hebben en die toch in de winkel liggen, de producten zien er nog goed uit, maar na enkele dagen ziet het er al anders uit.
Ik vind de houdbaarheidsdatum persoonlijk een houvast, ook een manier om het kwaliteit van het product te kennen.
Is het misschien niet beter om de houdbaarheidsdata aan te passen? Zoals hieronder al vermeld wordt, gaan producten zoals pasta langer mee. Waarom passen ze de datum dan gewoon niet aan? Zoals mevrouw Busschots al zei staat het noteren van de houdbaarheidsdatum in de Europese wetgeving.
|