Enkele post bekijken
  #1  
Oud 9th March 2012, 12:06
Hanne.Broeckx Hanne.Broeckx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Kasterlee
Posts: 119
Openbaar aanklager eist 20 jaar cel voor Sanne Smets

De openbaar aanklager eist twintig jaar cel voor Sanne Smets (24), de chiroleidster die op 29 september 2008 haar pasgeboren baby ombracht. Dat meldt de vrt.

Gisteren raakte al bekend dat het assisenhof van Vlaams-Brabant Smets schuldig had bevonden aan het opzettelijk en met voorbedachte rade doden van haar kind. Het uiteindelijke vonnis wordt vanmiddag verwacht. Sanne Smets kan maximaal levenslang krijgen.

Procureur des konings Ben Pieters gaf eerder al aan dat de jury een duidelijk signaal moest geven dat de feiten echt niet aanvaard konden worden. Advocaten Michiel Van Kelecom en Isabelle Coolens gaan op hun beurt de jury proberen te overtuigen om Sanne Smets niet te zwaar te straffen. Er zullen in ieder geval verzachtende omstandigheden worden gepleit.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Bi...nne-Smets.dhtml

Mening:
Het is zeker zo dat Sanne Smets niet ongestraft deze daad aan zich voorbij kan laten gaan.
Ik kan het gewoon moeilijk vatten dat je een zwangerschap zo lang verborgen kan houden en dat je dan de bevalling zelf alleen doormaakt. En dat je het kind dan ook dumpt. Ik zou me er enorm slecht bij voelen. Maar als ik het hele verhaal bekijk, moet ze inderdaad geen andere uitweg meer gezien hebben. Ook omdat ze het probleem, in haar ogen, met niemand kon delen. Daarom is ze vanaf het begin van haar zwangerschap over vele zaken beginnen te liegen tegen iedereen in haar omgeving.
Ook al wilde ze de waarheid vertellen, het kwam er steeds maar niet van.
Uiteindelijk kan er inderdaad gezegd worden dat ze dit alles met voorbedachte raden gedaan heeft. Daarom vind ik dat ze gestraft moet worden, maar niet te zwaar. Haar emotionele leed zal al zwaar genoeg zijn. Ik denk ook dat je in zulke situaties van psychologisch onwelzijn niet meer helder kunt nadenken.
Met citaat antwoorden