Onderwerp: Huisonderwijs
Enkele post bekijken
  #2  
Oud 19th January 2012, 19:51
NuyensEvelynne NuyensEvelynne is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Herenthout
Posts: 146
Thuisonderwijs kan soms een voordeel bieden, zoals bij langdurige ziekte van een leerling. De leerling blijft dan bij en hij kan nadien, als hij genezen is, terug in het gewoon onderwijs stappen.
Toch vind ik naar een echte school gaan beter. De leerlingen volgen dan les in een andere omgeving dan thuis. Op school leren de leerlingen samenwerken met andere leerlingen, samen spelen met andere leerlingen, problemen en conflicten oplossen… Het schoollopen biedt vele voordelen, maar uiteraard kunnen er ook nadelen aan verbonden zijn, zoals pesten, niet bij de groep horen…
Als de leerling thuis les volgt, dan kan hij moeilijk groepswerken maken of een presentatie geven aan een grotere groep. De vaardigheid van spreken voor een groep zal deze leerling in het thuisonderwijs niet kunnen oefenen. Volgens mij zal hun sociale vaardigheid ook beperkter zijn. Hij zal niet, of toch bijna niet, weten hoe hij zich in bepaalde situaties moet gedragen.
Beide manieren van onderwijs hebben hun voor- en nadelen, maar toch verkies ik het ‘echte’ schoollopen boven het thuisonderwijs. Daar kan je veel vrienden maken en vertoef je in een andere omgeving. In het andere geval is je school je huis en je huis je school, dat lijkt mij ook niet echt spannend.
Met citaat antwoorden