Enkele post bekijken
  #2  
Oud 14th November 2011, 20:43
peacheach peacheach is offline
Tine Keersmaekers
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Heist-op-den-Berg
Posts: 95
Ik vind het zeker positief dat Stevia eindelijk wordt toegelaten in België en heel Europa. Professor Jan Geuns van de K.U.Leuven ijvert al jaren voor de toelating van dit product op de Europese markt en volgens hem zijn er tot nu toe geen enkele toxische stoffen bekend. Het zou me verbasen als men dit in de toekomst toch nog zou ontdekken. Zelf zie ik alleen maar voordelen. De zoetstoffen uit het Latijns-Amerikaanse plantje zijn 300 keer zoeter dan suiker en bevatten geen calorieën! Het zou ook beter zijn voor de bloeddruk en de cholesterol. Ik denk niet dat stevioglycosiden onze suiker vanaf nu zal vervangen, maar in veel frisdranken kan men nu wel het gehalte aan suiker doen dalen. Belgische chocolade met stevia is alvast op komst, liet deredactie.be weten.
Met citaat antwoorden