Enkele post bekijken
  #1  
Oud 8th November 2011, 16:18
Valerie.Pandelaers Valerie.Pandelaers is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Vorselaar
Posts: 99
Vlaanderen krijgt zeven extra erkende moskeeën

Vlaanderen krijgt zeven extra erkende moskeeën

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois heeft in oktober zeven nieuwe moskeeën erkend. Dat antwoordt Bourgeois op een schriftelijke vraag van Vlaams Belang-fractieleider Filip Dewinter. Daarmee komt het aantal moskeeën dat in Vlaanderen in aanmerking komt voor subsidies op 24. Dit jaar vloeit er 538.000 euro provinciale subsidies naar de erkende moskeeën.
Vier van de nieuw erkende moskeeën bevinden zich in Limburg: Al Mouhsinine (Bilzen), Selimiye Camii (Lommel), Mevlana Camii (Genk) en Yildrim Beyazit Camii (Genk). Twee zijn te vinden in Antwerpen -Attaqwa (Deurne) en De Koepel (Antwerpen) - en één in Gent, Ensarija. Voor vier andere moskeeën loopt de procedure nog. Het is enkel nog wachten op de adviezen van de staatsveiligheid.

Erkende moskeeën komen in aanmerking voor subsidies en Filip Dewinter vreest dat de nieuwe erkenningen dan ook extra zal kosten voor de belastingbetaler. Voor het boekjaar 2011 is voor 537.929 euro subsidies ingeschreven aan 14 van de 17 moskeeën. Het Vlaams Belang kant zich zoals bekend tegen elke vorm van subsidiëring of ondersteuning van moskeeën.

Bron: de Standard online, 08/11/11, http://www.destandaard.be/artikel/d...DMF20111108_064
__________________________________________________ ______
Eigen mening:

Ik kan de mening van Filip Dewinter wel volgen, ik zou persoonlijk niet graag instaan voor de subsidiëring van moskeeën.
Nu de regering een begroting aan het opstellen is kunnen ze misschien beter hierin wat besparen, en het eigen volk meer helpen.
Ik zeg niet dat ik tegen de vrije beleving van godsdienst ben maar we blijven nog altijd wel in België.
Met citaat antwoorden