Enkele post bekijken
  #1  
Oud 4th November 2011, 16:17
Ingeborg.Pecqueur Ingeborg.Pecqueur is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Geel
Posts: 74
pukkelpop deelt drank- en eetbonnen uit

Pukkelpop deelt vanaf vandaag drank- en eetbonnen uit

HASSELT - Pukkelpop vergoedt vanaf vandaag - per mail - de ontgoochelde festivalgangers met drank- en eetbonnen. Al laten de organisatoren de Pukkelpoppers uitdrukkelijk de keuze tussen het voortbestaan van het festival ondersteunen of drankbonnen opnemen.

Er is veel commentaar gekomen op de beslissing van Pukkelbonnen om de tickets van deze zomer terug te betalen in drank- en eetbonnen.

Daarom staat in de mail die vrijdag werd rondgestuurd een uitgebreide verklaring over de manier waarop tickethouders vergoed worden, en waarom dat niet met geld kan.

'Omwille van de overmachtsituatie en het feit dat de inkomsten te goeder trouw zijn besteed aan de vele kosten die met de organisatie van festival gepaard gaan', klinkt het.

In de mail zit ook een link die naar de eigenlijke aanvraag leidt. En die heeft wat voeten in de aarde: zeven stappen, met de bedoeling de festivalgangers erg bewust keuzes te laten maken.

Het eerste dilemma: 'wil je het voortbestaan van Pukkelpop mee helpen ondersteunen door de vouchers niet op te nemen', of 'wens je de vouchers geheel of gedeeltelijk op te nemen'?

Bij de derde stap moet u die beslissing nemen, maar dan dringt zich een nieuwe keuze op - voor wie zijn bonnen wil gebruiken althans. Gaat u ze opgebruiken in de editie 2012, of spreidt u ze over twee of drie edities? Ook dit hoofdstukje wordt geflankeerd door een kaderstukje 'Alle hulp is welkom'. 'De keuze is volledig aan jou, maar we kunnen je steun de volgende jaren heel hard gebruiken', luidt het.

Na de ultieme bevestiging in stap 6, krijgt u een downloadlink naar uw bonnen, die u per mail bereiken.

Toen de organisatoren bekendmaakten dat ze zouden vergoeden in eet- en drankbonnen, klonk de kritiek dat het festival eind 2010 over ruim 3 miljoen euro liquide middelen beschikte. Organisator Chokri Mahassine verweerde zich door aan te geven dat er 12 miljoen euro nodig is, wil men iedereen in geld terugbetalen en dat de miljoenen liquide middelen nodig zijn als buffer.

De mail van Pukkelpop maakt in elk geval duidelijk dat het voor het festival een zware financiële aderlating is als iedereen zijn tickets zou inruilen voor bonnen.

bron: De Standaard

Mening: Ik vind dit een mooi initiatief van de organisatie. Ik begrijp wel dat ze de tickets niet gewoon kunnen terugbetalen. Ik zou het persoonlijk ook belangrijker vinden dat het festival blijft bestaan, dan dat ik mijn geld zou terugkrijgen. Ik begrijp niet helemaal waarom de er zo veel mensen zijn die hun geld terug willen. Het was tenslotte een kwestie van overmacht. Er wordt wel vaak getwijfeld of dit voor de dagen na de ramp ook het geval was, maar ik denk wel dat er te veel schade was om door te gaan. Ik vind het ook een beetje een vorm van respect voor de familie van de slachtoffers dat het festival is beëindigd. Ik denk dat de mensen die op pukkelpop waren die dag gewoon gelukkig moeten zijn dat zij niet één van de slachtoffers waren.
Met citaat antwoorden