29th October 2011, 20:22
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Vosselaar
Posts: 93
|
|
Scholen in VS schrappen lesdagen uit geldnood
Steeds meer Amerikaanse scholen beschikken niet meer over voldoende geld om vijf dagen per week les te geven. Het gaat intussen al om bijna 300 schooldistricten in de Verenigde Saten, die wegens krappe openbare fondsen een schooldag moeten annuleren.
Scholen in VS schrappen lesdagen uit geldnood
Dat is dubbel zoveel als twee jaar geleden. Op een totaal van 15.000 schooldistricten over heel het land is dat cijfer weliswaar klein, maar de financiële zorgen van de scholen worden steeds groter omdat vele Amerikaanse staten tot over hun oren in de schulden zitten.
Ontslagen
Lokale besturen in de Verenigde Staten moeten steeds een evenwichtige begroting voorleggen en kunnen door de stijgende kosten meestal niet omheen ontslagen. Volgens de Amerikaanse regering hebben sinds 2008 rond de 300.000 leerkrachten hun job verloren. Dat is één op veertien. Alleen al volgend jaar kunnen er nog eens tot 280.000 bijkomen.
President Barack Obama wil de staten door een nieuwe wet met bijkomende financiering voor arbeidsplaatsen in het onderwijs helpen. Hij stuit daarbij op verzet van de Republikeinse oppositie, die zijn jobprogramma te duur vindt.
bron: www.demorgen.be
mening
Als een land geen degelijk onderwijs kan garanderen of organiseren mogen we dan spreken van een 'failed state'? Hoe kan een democratie geloofwaardig zijn als het volk geen fatsoenlijk onderwijs kan genieten? Worden binnen afzienbare tijd enkel nog de rijken onderwezen in privéscholen? Als het aan de Republikeinen ligt wel.
|