Enkele post bekijken
  #2  
Oud 10th October 2011, 21:03
Shana.Loeckx Shana.Loeckx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Zandhoven
Posts: 108
Opvoeding op school

Ouders kunnen toch niet verwachten dat leerkrachten de opvoeding die thuis gehanteerd wordt gaan toepassen op de leerling op school. Want in één klas zijn er misschien wel 10 verschillende opvoedingsstijlen. Het is niet mogelijk voor de leerkracht om iedereen anders te behandelen. En dit is ook niet de bedoeling, anders gaan de leerlingen denken dat de ene wat meer mag omdat hij thuis geen strenge opvoeding heeft. Iedereen gelijk voor de wet!

Een eventuele oplossing voor de conflicten tussen leerkrachten en ouders is om bijvoorbeeld in het begin van het jaar de situatie van de leerling te bespreken.
Dus wanneer ouders zeggen dat hun zoon/dochter toch soms wel een strenge aanpak nodig heeft, dan weet de leerkracht aan wat hij/zij zich mag verwachten en hoe daar best op te reageren.

Maar anderzijds vind ik dit niet volledig juist, want ouders denken soms dat ze hun kind niet streng genoeg kunnen opvoeden waardoor het kind zich niet voldoende kan ontplooien. Wanneer het kind dan op school meer vrijheid krijgt, vind hij/zij iets wat echt voor hen is. Deze kans krijgt hij/zij thuis niet.

Zoals Tinne zei, ik hoop dat we op de KHK hier genoeg aandacht aan besteden, want we werken toch dat dit fenomeen zich steeds meer en meer voordoet. Een werkpunt dus!
Met citaat antwoorden