Enkele post bekijken
  #1  
Oud 19th May 2011, 08:04
carmen.van.bouwel carmen.van.bouwel is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2010
Locatie: Gierle
Posts: 122
Drinkwater besmet in centrum Rijmenam

Het drinkwater in een deel van het centrum van Rijmenam, een deelgemeente van Bonheiden, is mogelijk besmet. Pidpa deelt momenteel gratis drinkwater uit aan de bewoners.

De betrokken bewoners mogen het leidingwater in geen geval gebruiken voor consumptie of voor het bereiden van voedsel. Ongeveer 200 gezinnen zouden zonder water zitten.

De leidingen worden momenteel gespoeld met chloor en Pidpa deelt ook gratis drinkwater uit in de gemeente. De bedeling van drinkwater gaat door tot Pidpa het waternet terug vrijgeeft.

De vergiftiging zou voorkomen in de volgende straten:
Lange Dreef: oneven nummers van 9 t.e.m. 79, even nummers van 2 t.e.m. 56
Kruisstraat: oneven nummers van 3 t.e.m. 9, even nummers van 2 t.e.m. 24
Hoogstraat: 2 t.e.m. 60
Gemeenteplein: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Brugstraat: ganse straat
Sint-Jansstraat: ganse straat
Stationsplein: 2, 3, 6, 7, 9
Sint-Marcusweg: ganse straat
Amerstraat: ganse straat behalve nr. 2

Bron: www.gva.be
Datum: 19 mei 2011

Het is een absoluut voorrecht dat we in België van de kraan water kunnen drinken. Veel wordt uitgespaard door kraantjeswater te drinken en gebruiken voor bereiding van voedsel. (zie artikel) Wanneer dit water weg valt, zijn er heel veel gezinnen die niet weten waar ze het water moeten halen... Het gaat een grote leegte in onze portemonnee veroorzaken. Natuurlijk is de oorzaak nog niet bekend en kan het een 'foutje' zijn. Men moet hiervoor ook heel hard opletten want mensen die het nieuws niet volgen zouden gewoon van het kraantjeswater blijven drinken...
Met citaat antwoorden