Enkele post bekijken
  #1  
Oud 6th May 2011, 18:05
Matthias.Krols Matthias.Krols is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Oud-Turnhout
Posts: 108
Cafés bereiden zich niet voor op rookverbod

Artikel:
De meerderheid van de Belgische cafés bereidt zich niet voor op het rookverbod dat ingaat op 1 juli. Dat geven Ho.Re.Ca Vlaanderen en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen zelf toe. Het nieuws staat vrijdag in De Morgen. De caféhouders hopen nog altijd dat er een herziening komt van de wet of dat er een financiële compensatie volgt via fiscale voordelen.

Ze gaan er bovendien van uit dat er in de zomermaanden geen al te grote problemen zullen zijn omdat de rokers op het terras van het café terechtkunnen en omdat de inspecteurs in die maanden vooral sensibiliserend zullen optreden.


Bron:
De Standaard 06/05/2011
http://www.standaard.be/artikel/det...DMF20110506_013


Eigen mening:
Ik vind het zielig hoe dat de caféuitbaters zicht gedragen! Het rookverbod in cafés is een regel die al véél langer had ingevoerd moeten worden. De caféuitbaters zouden trouwens blij moeten zijn, want ze zullen evenveel of zelfs meer volk over de vloer krijgen. Je wil niet weten hoeveel mensen zich ergeren aan de verschrikkelijke geur in de cafés. Het probleem is ook dat de meeste caféuitbaters zelf roken. Als het café dan niet over extra personeel beschikt, dan moet de caféuitbater het heel de avond stellen zonder sigaret.
Het rookverbod gaat volgens mij heel veel mensen doen stoppen met roken. Veel mensen hebben het karakter of de motivatie niet om te stoppen. Maar vanaf juli hebben alle rokers er wel baat bij om te stoppen met roken.
Met citaat antwoorden