Enkele post bekijken
  #1  
Oud 19th April 2011, 09:25
Lisa.Ceulemans Lisa.Ceulemans is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Herselt
Posts: 66
Politie westkust gaat hangjongeren stalken

Politie westkust gaat hangjongeren stalken

De politie van de zone Westhoek - Koksijde, De Panne, Nieuwpoort - start in de zomervakantie als eerste met een VIP-behandeling voor jongeren die overlast veroorzaken. VIP staat daarbij voor 'Very Irritating Police' of 'Erg Vervelende Politie'. Dat melden De Morgen en La Dernière Heure dinsdag.

De taak van de VIP-politie is probleemjongeren identificeren, hen continu volgen en controleren. Volgens korpschef Nicholas Paelinck van de politiezone Westkust zijn de overlastpleger vooral jongeren tussen 14 en 25 jaar uit het binnenland of Noord-Frankrijk, die aan kust hun vakantie doorbrengen.

Met de VIP-behandeling streeft de politie een dubbel doel na: de inwoners duidelijk maken dat er iets aan de problemen gedaan wordt, en de probleemjongeren erop wijzen dat ze zich aan de regels moeten houden.

De inspiratie voor deze aanpak komt uit Rotterdam. De VIP-patrouille aan de Westkust zal een lightversie worden van de aanpak in de Nederlandse havenstad.

Bron:www.standaard.be
Datum: 19/04/2010

Mijn mening:

Het project "VIP-politie" dat overgewaaid komt van Nederland lijkt me zeker zinvol. Deze ochtend was er op de radio nog een nieuwsbericht over een jongen die op de parking van een discotheek werd aangereden en verschillende meters meegesleurd werd op de motorkap van de daders. De jongen ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis. De oorzaak van de aanrijding is een discussie in de discotheek die uitmondde in een vechtpartij. Bijgevolg vind ik het niet meer dan juist dat de politie zulke probleemjongeren extra in de gaten gaat houden. Wel moet er opgepast worden dat er wel het juiste effect wordt bereikt met de "VIP-politie". Het kan evenzeer dat jongeren net gefrustreerd geraken doordat ze voortdurend in het oog worden gehouden.
Met citaat antwoorden