Enkele post bekijken
  #2  
Oud 1st April 2011, 10:42
Sabrina's Avatar
Sabrina Sabrina is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2010
Locatie: Turnhout
Posts: 106
Thumbs up

Hier ben ik het volledig eens met Caroline. Er zou meer ondersteuning moeten komen voor dergelijke jongeren. In vele scholen is er gon-begeleiding wat ondersteuning biedt, maar dit is niet genoeg. De school zelf kan ook heel wat aanpassingen doorvoeren.
Ikzelf ken iemand die 2 autistische kinderen heeft. Haar oudste dochter zit dit jaar voor de eerste keer in het eerste middelbaar. Dit was op zich al een hele aanpassing. De school waar zij gaat is een voorbeeld van hoe het wel moet.
De eerste dag is er een intakegesprek geweest met de ouders om het autisme van de dochter uitvoerig te bespreken. Vervolgens is er een dag gepland waarop de ouders en het kind een individuele rondleiding kregen. Daarnaast wordt er ook ondersteuning geboden naar testen en examens. Zo mag de leerling haar examens en toetsen maken in een apart lokaal onder toezicht. Ook is er de mogelijkheid voor haar dat haar examens verspreid worden. Zo mag ze haar algemene vakken later maken en zorgen ze voor voldoende ruimte tussen de examens.
Wel besef ik dat dit voor een school heel wat werk met zich meebrengt al brengt het ook wel op..
Met citaat antwoorden