Enkele post bekijken
  #1  
Oud 16th February 2011, 12:49
Birgen Birgen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Aug 2010
Locatie: Hulshout
Posts: 38
Prins Laurent opnieuw zijn rijbewijs kwijt

BRUSSEL - Prins Laurent is maandag zijn rijbewijs kwijtgespeeld. Met zijn nieuwste speelgoed, een Fiat Punto Abarth, reed hij 82 km per uur waar slechts 50 km is toegestaan. Hij werd geflitst ter hoogte van de Vleurgattunnel aan de gelijknamige laan in Brussel en moest meteen zijn rijbewijs afgeven.

De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene organiseerde maandagnamiddag een snelheidscontrole op de grote toegangswegen naar en van de hoofdstad. Aan de Vleurgattunnel werd om 16.42 uur een Fiat Punto Abarth geflitst die 82 km per uur reed. Een mobiele patrouille liet de bestuurder meteen stoppen. Tot verbazing van de agenten zat niemand minder dan prins Laurent achter het stuur van de kleine bolide. De parketmagistraat met dienst werd op de hoogte gebracht en besloot om de monseigneur te behandelen als om het even welke andere laagvlieger: hij moest meteen zijn rijbewijs afgeven.

'Geen commentaar'

Hoe prins Laurent daarna op zijn bestemming is geraakt, wou niemand vertellen. Officieel wou het Brusselse parket zelfs geen commentaar geven, al heeft het parket onze informatie ook niet ontkend. Zelfs prins Laurent ontkende het voorval niet. Hij stuurde ons alleen met een nukkig Geen commentaar terug naar af. Het hele incident staat zwart op wit geboekstaafd als proces-verbaal nummer 437.181-2011 van de Brusselse politie.

Gierende banden

Dat prins Laurent een zwak heeft voor snelle wagens en het gaspedaal graag wat dieper indrukt dan het verkeersreglement goed vindt, is bekend. Zijn zware voet heeft hem al meermaals in het nieuws gebracht. De beelden van de prins die voor de ogen van de pers een blauwe Ferrari 355 met gierende banden de oprit van het paleis van Laken oprijdt, staan bij iedereen nog op het netvlies gebrand.

Na de officiële verloving van broer Filip met Mathilde in 1999 stoof hij met rokende banden door de poort van het koninklijke paleis naar buiten. In februari 2000 maakte hij het nog bonter op het Festival van de Liefdesfilm van Bergen. De fotografen hadden gehoord dat Laurent - toen nog vrijgezel - zich in een VIP-salon van het festival met een blonde vrouw had afgezonderd en het goed met haar kon vinden. De jacht op de onbekende dame was geopend. Toen Laurent merkte dat hij met zijn geheimzinnige vriendin op de gevoelige plaat dreigde gezet te worden, sprong hij in zijn Subaru Imprezza WRC rallyreplica-wagen en ging er met spinnende wielen en rondvliegende keien vandoor. De prins had de slip echter niet volledig onder controle en smakte tegen een betonnen paal. Toch kon hij verderrijden.

Speciaal rijbewijs

Zijn liefde voor snel rijden ontlokte prins Laurent ook uitspraken waar niet iedereen blij mee was. Onlangs nog verklaarde hij zonder blikken of blozen dat er een speciaal rijbewijs nodig is voor wie met een snelle auto rijdt. 'Een auto die 300 km per uur rijdt, is niet hetzelfde als een auto die maar 100 per uur kan', was zijn redenering. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) zat heel verveeld met de uitspraak en herinnerde eraan dat ook de prins het verkeersreglement moest respecteren. En toen de 'groene prins' beweerde dat elektrisch aangedreven auto's gevaarlijk kunnen zijn omdat niemand ze hoort aankomen, vroegen velen zich af hoe hij dat met zijn natuurminnende opstelling kon rijmen.


Bron :Het Nieuwsblad

Eigen mening: Toch weer typerend voor onze prins. Ik ben wel opgelucht dat hij net als iedereen behandelt wordt, en zijn rijbewijs meteen is ingetrokken. Wat niet meer als correct is. Spijtig dat dit in het verleden niet altijd gebeurd is. Toch opmerkelijk hoe inderdaad onze 'groene' prins opteert naar een speciaal rijbewijs voor mensen met een zware voet. Het lijkt wel of hij niet beseft dat er nog andere mensen rond hem rijden met niet hetzelfde lef en 'rijkunst' om zich op autosnelwegen te bevinden met wagens die makkelijk 250 tot 300km/uur rijden. Niet slecht om Laurent eens met zijn beide voetjes op de grond te zetten en hopelijk kruipt hij niet achter het stuur zonder rijbewijs.
__________________
Birgen
Met citaat antwoorden