Enkele post bekijken
  #8  
Oud 30th December 2010, 10:51
Sander.Bogaerts Sander.Bogaerts is offline
Don't jugde me.
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Balen
Posts: 66
Angry

Eerst een hele blablabla over hoe wij te veel van onze aarde gebruiken en dat wij moeten minderen. In welke maten minderen jullie effectief? Hoe warm is het bij jullie binnen? Zitten jullie nu te studeren met een trui aan of met 22°C? Hoeveel licht hebben jullie nu branden? Staat je pc de hele dag op of zet je hem af als je hem niet nodig hebt? Het zijn die kleine dingen die wij kunnen doen om de consumptie te verminderen. Doe je ze ook? Al die kleine "dingetjes" maken het grote verschil, met zijn allen. (Ben je hier te lui voor kan je misschien je geweten aflaten door financieel te steunen. Dat helpt ook. En het is de makkelijkste oplossing)

Dan een hele blablabla over wat er zou kunnen aan gedaan worden. Allemaal heel tof en goed. Maar dan zitten we er nog mee dat al die dingen die je opnoemt het groter geheel treffen, en niet het individu. Het treft het "zij" en dan indirect ons. Waarom stel je niet meer voor dat ons direct treft? (Lees boven voor voorbeelden, mocht je er geen weten. Ze zijn dagdagelijks.

Maar soit! Iedereen het er mee eens, we verbruiken te veel. Feit. En dan komt het. Blame the government. Met andere woorden shift the focus! Als de overheid nu maar eens iets zou doen. Als de overheid maar zou handelen. Waar zit die overheid met hun maatregelen tegen de overconsumptie... Want wij mensen hebben die leiders nodig. Als zij geen regels opstellen, kunnen ze dan verwachten van ons om moeite te doen? Wacht even opnieuw. Geen regels geen tegen handeling. Als het me contractueel niet verboden wordt, waarom zou ik het dan niet doen. Het fijne van mens zijn deze tijden. Geen contract dat we onder ons neus krijgen als het slecht gaat, blijf dan voort doen. Who cares. Een verbond zou misschien beter zijn. Maar dan moet je, je eerst ook wel verbonden voelen met de aarde. En is voelen nog wel van deze tijd. Moeten we niet gewoon wetenschappelijk spreken, en lost dat niet alles op? Blijkbaar niet. Ach ja.

Als voor de voorbeelden die ik gelezen heb.
Steken jullie het echt op de overheid dat er luxe artikelen worden aangeboden? Niemand zegt dat je ze moet kopen. Als je ze koopt terwijl je er tegen bent, zegt dat meer over je dikke ik (toch leuk om een cursus term te gebruiken eh, kan je nog eens nadenken over hoe de mens in elkaar zit)
Het is waar, openbaar vervoer is duur. Maar dan opnieuw, niemand zegt dat je het moet gebruiken. Ik ben er zeker van dat er wel een fiets in je buurt ter beschikking is.

Maar in mijn mening doe niet hypocriet. Zoveel mensen die wenen over de wereld maar niet handelen naar hun woorden. Wij proberen de aarde te domineren. Maar het is de aarde die het laatste woord heeft hoor. Een ijstijd zal de aarde wel afkoelen. En de mens drastig verminderen in aantal. Maar wie maalt daar nu om. Want was het nu, niet net het punt dat er iets moest gebeuren dat de aarde zou helpen. Let us be ignorant, we'll lose anyhow. In feite toont de smilie toch wat we aan het doen zijn. Ons eigen hoofd aan het stoten.
__________________
"These are my principles. If you don't like them, I have others." - G. Marx.
Met citaat antwoorden