Enkele post bekijken
  #5  
Oud 23rd December 2010, 16:51
jolien.ceulemans jolien.ceulemans is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Lier
Posts: 94
Ik hoop dat men nu eindelijk gaat inzien dat de gevolgen die de opwarming van de aarde op het klimaat heeft wel daadwerkelijk grote gevolgen zijn zoals bijvoorbeeld een strenge winter die de komende jaren enkel maar strenger zal worden. Het is natuurlijk wel zo dat, nu we met de strenge winters zitten, we er maar beter het beste van kunnen maken en zout moeten blijven strooien voordat het land volledig plat ligt. Anderen zeggen dan weer dat we beter zand strooien omdat het strooizout aan het opgeraken is en we de winterse gladheid toch op een manier moeten bestrijden. Dit zou ik echter vermeiden tot er echt geen enkel andere optie meer is, aangezien het de riolen zonder twijfel zal belasten en we dan weer met extra kosten zitten (zie nieuwsbericht hieronder), terwijl de kost van een megafile door gladde wegen al oploopt tot 1,3 miljoen euro voor één dag!

Zand strooien belast riool
EDE - Zand strooien in plaats van zout of een combinatie van zout en zand om winterse gladheid te bestrijden, kan gemeenten op kosten jagen. „Het zand spoelt het riool in waar het bezinkt. Het moet er dan weer worden uitgehaald”, zegt Hugo Gastkemper, directeur van Rioned, de koepelorganisatie voor de rioleringszorg woensdag.


Er is een dreigend tekort aan wegenzout nu de winterse omstandigheden aanhouden. „Gemeenten moeten kiezen tussen twee kwaden. Of je laat de gladde wegen voor wat ze zijn, of je gaat met zand strooien wat dan weer belastend is voor het rioolstelsel en de afvalwaterzuivering”, aldus Gastkemper.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/...l?sn=binnenland
Met citaat antwoorden