Enkele post bekijken
  #4  
Oud 15th December 2010, 19:59
Davy.Lostermans's Avatar
Davy.Lostermans Davy.Lostermans is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Herenthout
Posts: 51
De mens is een merkwaardig wezen...Kijk naar "das experiment", gebaseerd op ware feiten. Mensen zijn manipulatief en reageren alleen als iemand anders reageert. Als er genoeg mensen zijn die maar langs de kant zitten, dan zal de rest volgen. Sociale druk. Als nog één persoon had ingegrepen dan zou er meer hulp gekomen zijn van de andere passagiers. Maar wie werpt de eerste steen...? Misschien wat teveel psychologie, maar uiteindelijk komt het daar op neer.
Pas op, dit is niet voor alle mensen zo. Er zijn genoeg individuen die dit stramien doorbreken.
Maar het feit dat de "toeschouwers" het amusant vonden om het schouwspel te bekijken, vind ik nog het strafste van allemaal. Wat is daar nu grappig aan. Een vorm van sadisme? Ook in België gebeuren gelijkaardige feiten. Mensen houden zich dan afzijdig, om "er niets mee te maken" te hebben. Mensen zijn bang voor represailles. Is dat een reden om gestoorde gekken hun ding maar te laten doen?
Je kan het vergelijken met pestgedrag(op school of op het werk). Bepaalde mensen worden geviseerd en de rest staat aan de zijlijn de pestkoppen toe te juichen zolang ze zelf geen doelwit worden. Dit zijn zaken die mijn bloed doen koken(heb je zin om die mensen een paar meppen te geven, maar lost niks op), maar uiteindelijk ben je hier machteloos tegen. Wij zullen mss hulp aanbieden, maar als je in zo'n situatie zit, wat gaat er dan door je hoofd?
Welk standpunt neem je in? We kunnen enkel aan onze kinderen en omgeving het goede voorbeeld tonen en hopen op beterschap.
Ik leef mee met het gezin, zoiets kan gewoonweg NIET!
Met citaat antwoorden