Enkele post bekijken
  #2  
Oud 23rd November 2010, 20:05
ellen.snoeckx ellen.snoeckx is offline
Student
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Geel
Posts: 77
Dit artikel werd deze avond gepubliceerd:

Moordverdachte Florent Pauwels "niet op de hoogte van omvang schuldenlast"

© belga
Voor het hof van assisen in Brugge werd vanmiddag ruime aandacht besteed aan de financiële situatie van het echtpaar Florent Pauwels-Katia Vandenberghe. Beschuldigde Pauwels zegt dat de schuldenlast voor hem pas duidelijk werd na het vertrek van zijn vrouw uit Geel. Hij gebruikt dit als een beweegreden voor zijn handelen. Pauwels staat voor het hof van assisen in Brugge terecht voor de moord op zijn ex-vrouw Katia Vandenberghe.

Uit het onderzoek bleek dat de schuldenlast van het echtpaar eigenlijk niet onoverkomelijk was. De tweeverdieners hadden voor ruim 50.000 euro aan openstaande schulden, maar een groot deel bestond uit openstaande en nog steeds lopende kredieten voor onder meer een wagen en de mobilhome. Pauwels was op de hoogte van iets meer dan de helft van die openstaande schulden. Naar eigen zeggen heeft hij nog nooit rekeninguittreksels bekeken. De zaken die werden gekocht, werden -dacht hij- cash betaald.

Leningen
De speurders ontdekten ook dat Katia Vandenberghe in de loop der jaren leningen voor kleinere bedragen afsloot, waar eigenlijk niemand van weet waarvoor ze dienden. Kasbons die ze hadden gekregen van familie en die ze gekocht hadden na een lottowinst van 7.500 euro, bleken niet in de kluis te liggen. Bovendien zorgde de vrouw ervoor dat de postwisseling sinds een drietal jaren op een ander adres toekwam, waardoor Pauwels geen zicht had op aanmaningen van deurwaarders en schuldeisers.

Chalet
Meester Coulier, advocaat van de moeder van het slachtoffer, merkte op dat Pauwels de dagen voor de moord weer in het bezit was van veel van de gemeenschappelijke goederen. De chalet in Geel, de wagen en de mobilhome had hij opnieuw bekomen. Later verkocht Pauwels de mobilhome. Dat geld (17.000 euro) had hij beter gebruikt voor het aflossen van de schulden dan voor het betalen van personen die Pauwels zouden helpen om Katia Vandenberghe te overmeesteren, merkte het hof op.

Kompanen
Nadien kwamen die kompanen getuigen. De man die volgens Pauwels 10.000 euro kreeg om te helpen Katia te spreken maar niks deed, was Franciscus Bleys. Die werd in 2008 tot 8 jaar cel veroordeeld in Turnhout. Hij ontkende geld van Pauwels te hebben ontvangen en zei dat hij nooit is ingegaan op zijn vraag om de verdwenen kasbons te recupereren. Een carrossier uit Herk-de-Stad die Pauwels kende uit de motorcross, was bereid om daarna te helpen. Hem werd in ruil de mobilhome als vergoeding beloofd. Ze huurden een bestelwagen en verduisterden deze met folie. Een eerste plan om haar op te pikken werd afgeblazen. De carrossier belde daarop twee Turken uit Brugge om te helpen. Op 13 juni schaduwen ze Katia Vandenberghe, maar hun vreemd gedrag zorgde ervoor dat ze enkele malen door de politie werden gecontroleerd. Daags nadien kwamen de vier opnieuw samen, maar de drie helpers kregen schrik en lieten Pauwels in de steek. (belga/kh)

23/11/10 18u50
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie...uldenlast.dhtml


Hier wordt het verhaal al op een heel andere manier aangekaart. Dit is het eerste artikel waarin er ook eens wordt gesproken over de wandaden van Katia, ipv alleen maar te hameren op het feit dat Florent haar vermoord heeft.
Met citaat antwoorden