Enkele post bekijken
  #1  
Oud 19th November 2010, 11:26
Jasper.Deschuyter Jasper.Deschuyter is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Grobbendonk
Posts: 101
Bisschoppen willen getuigen over misbruik

Bisschoppen willen getuigen over misbruik

De Belgische bisschoppen zijn bereid om te getuigen voor de Kamercommissie over seksueel misbruik. Die gaat volgende maandag van start.
Vandaag zijn de bisschoppen en kardinaal Godfried Danneels bijeengekomen. Na afloop heeft een woordvoerder gezegd dat ze allen bereid zijn te getuigen als de Kamercommissie voor seksueel misbruik daarom vraagt. Een uitnodiging is er nog niet, maar de bisschoppen verwachten die.

De Kamercommissie is opgericht na de recente schandalen over seksueel misbruik in de kerk en de heisa rond de huiszoekingen op het aartsbisdom, in de kathedraal van Mechelen en bij de commissie-Adriaenssens die het misbruik onderzocht.

De commissie van de Kamer gaat volgende maandag aan het werk. Eerst zullen de organisaties van de slachtoffers gehoord worden.

Belga
do 18/11/2010 - 21:51
Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieu...sschoppen_Kamer


Eigen mening: Na al een tijd niet veel meer in het nieuws te hebben gelezen over het misbruik in de kerk, ben ik blij met dit artikel.
Het is een goede zaak dat de bisschoppen bereid zijn om 'openlijk' over de seksuele misbruiken binnen de katholieke kerk te praten. Desondanks het de organisaties zijn van de slachtoffers die eerst gehoord zullen worden, en dus niet de slachtoffers zelf, is het desalniettemin een goede manier voor de slachtoffers van de seksuele misbruiken om (opnieuw) hun hart te kunnen luchten en gehoord te worden. Het moet haast ondraaglijk zijn om met zo'n leed te moeten leven.
Ik hoop dan ook dat de gesprekken eerlijk en oprecht zullen gebeuren, in het belang voor iedereen.
Met citaat antwoorden