Enkele post bekijken
  #1  
Oud 7th November 2010, 15:28
Niel.OpdeBeeck Niel.OpdeBeeck is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2009
Locatie: Herenthout
Posts: 70
De Wever moet premier worden

Ontslagnemend minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) vindt dat Bart De Wever vol voor het premierschap moet gaan. De vicepremier uit Brussel wil voorlopig wel niet weten van een noodregering.


De N-VA-voorzitter heeft in de voorbije maanden meermaals laten optekenen dat hij geen eerste minister wil worden. Het ambt zou hem niet interesseren. Volgens Vanhengel begaat het politieke zwaargewicht een fout.

"Wie aan politiek doet, moet gaan voor het hoogste ambt", aldus de liberaal in 'De Zevende Dag' op één. "Zeker als je hervormingen wil doorvoeren, moet je weten dat dit het makkelijkst is als je zelf de Zestien bewoont." Vanhengel beweert dat alle grote staatshervormingen in het verleden gerealiseerd werden door de eerste ministers.

De Wever zou heel wat sympathie opwekken bij de Vlamingen door niet voor het premierschap te willen gaan. Hij wekt de indruk dat hij geen zakkenvuller is. Ook dat idee stoort Vanhengel.

De Brusselaar wil tot slot ook geen noodregering die ons land moet besturen. "Dit zou alleen maar zin hebben als de toekomstige partners van de effectieve regering, dus ook de N-VA, zouden deelnemen aan die noodregering. En de N-VA zal dat toch niet doen. We moeten er dus alles aan doen om zo snel mogelijk een volwaardige regering te hebben."

bron: http://www.gva.be/nieuws/binnenland...t=all#rcomments

mening: Ik denk dat we Bart De Wever dankbaar moeten zijn om zijn vasthoudende geloofwaardigheid, hij stapt niet in een regering als een aantal voorwaarden niet voldaan zijn, laat Bart de Wever waardig zichzelf blijven en zijn standpunten verdedigen en laat de andere politici wie dan ook ophouden met hem in het keurslijf van Premier te drukken , het is De Wever niet om de ambt te doen maar om een oplossing te vinden voor een degelijke staatshervorming , Dit is zijn voorganger ,premier Leterme ,zijn ondergang geworden.
Met citaat antwoorden