Enkele post bekijken
  #9  
Oud 3rd November 2010, 15:48
Belinda.Vandenbempt Belinda.Vandenbempt is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Boechout
Posts: 175
Mij maak je niet wijs dat een kind van 12 jaar nood heeft aan uitgaan. Deze behoefte wordt op de manier, beschreven in het artikel van de Fris-parties, wel kunstmatig gecreëerd. Waarom? Laat het ons vergelijken met het aanbod van lekkernijen bij de bakker. Iemand die nog nooit een stukje taart gegeten heeft, zal misschien wel vinden dat het mooi oogt en dat het er smakelijk uitziet en zal mogelijk ook benieuwd zijn hoe het smaakt. Laat je die persoon proeven en hij vindt het inderdaad lekker, dan zal hij de volgende keer, wanneer hij bij die bakker binnengaat, zin hebben om een taartje mee te nemen. De vergelijking is misschien eenvoudig, maar zo zie ik het ook wanneer ik dit artikel lees.

Verder hoop ik dat niemand nog zo naïef is en gelooft in de "goede bedoelingen" van de organisator? Het gaat er toch maar om dat hij een gat in de markt gevonden (of gemaakt) heeft waarmee hij zijn kassa kan spijzen?
Ik lees in de krant "Ouders zetten hun kroost af. Zelf mogen ze niet naar binnen". Laten ouders zich dit zomaar welgevallen? Gaat een normaal denkende ouder zich onder druk laten zetten om zijn kind af te leveren in het uitgaansmilieu? Mocht hij dit dan toch doen, gaat hij dan het gevoel hebben dat zijn kind in veilige handen is?

De naam alleen al! Fris-party. Kinderen en tieners hebben nog voldoende slaap nodig (dit is ontegensprekelijk bewezen). Uitgaan tot 1 uur 's nachts hoort niet thuis in dat stramien.

Ik mag dan wel ouderwets klinken voor sommigen, maar enerzijds moet men in het onderwijs aan preventie doen door voorlichting in te lassen (o.a. over druggebruik, rookgedrag, ...), terwijl men aan de andere kant doodleuk en zonder scrupules 12-jarigen gaat wegplukken uit hun vertrouwde omgeving om zich te grabbel te gooien in het uitgaansleven, waartegen ze nog bijlange niet opgewassen zijn. Moet men hier nu echt aan alles meedoen wat uit het buitenland komt "overgewaaid"?
Met citaat antwoorden