Enkele post bekijken
  #3  
Oud 26th October 2010, 23:10
Niels.VanHoof Niels.VanHoof is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2010
Locatie: Itegem
Posts: 13
Roken bevorderd geheugen en concentratie

Geachte,

je hebt groot gelijk als je zegt dat roken ongezond is en dat er verschillende risico's aan vast hangen. Maar het beweren dat er geen positief effect is aan het hele gebeuren van roken is gewoon weg niet waar.

Uit studie blijkt dat het roken van een sigaret de hersenactiviteit bevorderd en zodanig goed is voor uw geheugen en concentratie. Dus hier is uw positief effect !

En daarna wil ik ook nog eens op in gaan in het weeral eens stigmatiseren en marginaliseren van de roker.

Waarom zou een mens vies bekeken worden als hij een sigaret wilt roken ? Gewoon omdat dat de laatste mode trend is “ het afbreken van de roker” ?

Ga eens enkele decennia terug in de tijd toen het nog sociaal aanvaard was te roken, bijvoorbeeld de papa die een sigaret opsteekt na het lekkere avond eten, die o zo stoere acteur die na het reden van die dame in nood zijn pakje Marlboro boven haalt en er één opsteekt ! Elke film werd er gerookt, op elke straat hoek zag je iemand er één opsteken en in elk café werd er gretig gelurkt aan dat “kanker staafje” . Roken is een levenswijzen dat al eeuwen terug gaat en zal blijven bestaan.

Dit gezegd zijnde. De volgende keer als ik er één op steek zal ik niet stil staan bij de gevolgen , daar heb ik al bij stil gestaan toen ik er mee begon ! Maar jij zou ook eens moeten na denken dat bij slechte eet gewoonten en overvloedig drank gebruik ook zware gevolgen zijn ( er sterven nog altijd meer mensen aan cholesterol problemen dan aan de gevolgen van roken) en zo zijn er nog wel een aantal zaken. Misschien zou men op die mensen die daar schuldig aan zijn ook eens moeten fixeren, en in een hokje van de maatschappij duwen .
Met citaat antwoorden