Enkele post bekijken
  #2  
Oud 24th October 2010, 16:19
jurgen jurgen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Lille
Posts: 99
Interessante analyse, hier wordt duidelijk aangekaard dat links met een huizenhoog probleem zit, dat ze grotendeels zelf veroorzaakt hebben.
In het begin van de 20ste eeuw tot ver in de jaren '60 en misschien zelfs nog langer hebben ze voor de gewone mens heel veel goede zaken gerealiseerd, maar ze zijn er serieus in vastgeroest en een groot deel van alle miserie waar we nu mee te maken hebben, hebben ze nota bene zelf veroorzaakt en zijn (in)direct mee de oorzaak van de stijgende populariteit van rechts en het zogenaamde "populisme" (hoewel ik dat geen correcte term vind).

Het sociaal systeem heeft gefaald, er is geen degelijk asiel- en migratebeleid. Dat laatste kan niet echt verbazen want een heel groot deel van de asielzoekers zijn door de socialisten naar hier gelokt als nieuw kiesvee toen de autochtone bevolking andere partijen begon op te zoeken. De Franstalige socialisten wilden zelfs nog meer busladingen immigranten aanvoeren, niet in het minst omdat die zich grotendeels in Brussel vestigden en men zo sneller Brussel kon ont-Vlaamsen. (Dit is nu specifiek een vb. uit België, maar dit is in heel Europa een probleem.)
Nu het immens grote breekpunt Vlaanderen vs. Wallonië de laatste jaren wel erg pijnlijk duidelijk wordt is men zelfs hier blind voor. Men blijft nog nauwer samenheulen met hun Waalse collega's omdat ze in het Vlaamse politieke landschap tot een kleine partij van amper 14% zijn gereduceerd.
Als men niet heel snel een radicale bocht van 180 graden maakt gaat het socialisme de kiesdrempel tegemoet. En op de manier waarop ze bezig zijn (geweest) kan ik er niet wakker van liggen.
Met citaat antwoorden