Enkele post bekijken
  #7  
Oud 19th October 2010, 20:01
jurgen jurgen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Lille
Posts: 99
Citaat:
Orgineel gepost door AVO
Zou het niet kunnen dat de N-VA te veel in 1 keer wilt verwezenlijken? Als ze nu eens hun programma beetje bij beetje ( proberen te) verwezenlijken, dan zal het misschien langer duren om het doel te bereiken maar dan kunnen we tenminste verder. Gulzig gulzig, en met voorbedachte rade in mijn ogen. Door deze strategie te gebruiken gaat het land imploderen. Toevallig dat dit ook hetgene is wat ze willen. De geloofwaardigheid van Bracke's uitspraken (dat ze het einde van Belgïe niet willen) is hierbij nul komma nul. Dit dient enkel om gematigde Vlaamse kiezers voor de N-VA te winnen.
1 woord: partijspelletjes.


Dat is net hetgene wat er niét moet gebeuren.
In de afgelopen 30 jaar zijn er 5 staatshervormingen geweest (af en toe zelden die naam waard) en daar ging men telkens uit van de logica die jij hier nu aanhaalt. De Franstaligen willen het eigenlijk niet omdat hun geldstroom en hun macht over Vlaanderen (wat hand in hand gaat uiteraard, geen macht/controle is geen geldstroom) niet in het gedrang mag komen. Doordat de Vlaamse partijen telkens de premier wilden leveren (in de laatste 30 jaar is er geen enkele keer een Waalse premier geweest) stelde die staatshervorming niet veel voor. Omdat er vanuit de bevolking natuurlijk wel druk was flanstte men snel iets in elkaar wat voor staatshervorming moest doorgaan zodat "iedereen tevreden was" en men snel kon beginnen met postjes bezetten en portefeuilles verdelen.

Al deze hervormingen die snel en beetje bij beetje (zoals jij voorstelt) zijn doorgevoerd uit "staatsmanschap" zijn de directe reden dat we nu in een immens complexe situatie zitten. Het allerlaatste wat we dan nodig hebben is nog zulk gedrocht van een akkoord om maar snel, snel een regering te hebben zodat alles in orde is.
Daar blaas je niet enkel het land mee op (al duurt het dan wat langer) maar nog veel belangrijker, je blaast de economie en de welvaart op, en dat is net wat niemand wil, en terecht ook.
Met citaat antwoorden