19th October 2010, 17:52
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Lille
Posts: 99
|
|
Een algemene globale afkoeling.
Ik kwam enkele dagen geleden een interessante post tegen op een reactiepagina van de nieuwssite van de ZDF. Het gaat me vooral om het tweede stukje. De man heeft het over het afnemen van de zonnevlekkenactiviteit (wat het exact is weet ik ook niet) waardoor de aarde niet zozeer zou opwarmen, maar eerder afkoelen. In het ergste geval heeft dit (op termijn) een kleine ijstijd tot gevolg, zoals in de nieuwe tijd het geval was. Best wel interessant wetende dat we de laatste jaren altijd met de opwarming rond de oren werden geslagen en dit eens een heel andere visie is.
Het gaat er natuurlijk om wat jullie denken. Heeft deze man gelijk, zit er een kern van waarheid in? Of is het flauwe kul en kunnen we onder de globale opwarming niet onderuit?
Vertaald komt het hierop neer (moest er een vertaalfout ofzo inzitten, zeg het dan aub ):
Ik dacht altijd dat het niet meer slechter kon. Maar het kan wel!
Dit jaar was het weertechnisch gezien het allerslechtste.
Een warmte (opwarm)periode van 10 mei tot 9 oktober, het "verlies" van de lente en een met 1/3de ingekorte zomer. Herfstweer zonder zon, regen en 7 tot 13 graden. Maar tegen 2050 zullen we een paar dagen meer zomer krijgen.
Geweldig! Dan ben ik meer dan 80 jaar oud.
Het antwoord van die man:
Die warmteperiode zal vermoedelijk in de volgende jaren altijd zo zijn. Er ontstaat een algemene globale afkoeling door de geringere zonnevlekkenactiviteit. Ik ben zeker geen helderziende, maar ik heb me intensief met de samenhang tussen de zonneactiviteit en het klimaat van de laatste 2000 jaar beziggehouden. De samenhang is duidelijk. Rond het jaar 1000 was het globaal gezien 2-3 graden warmer, toen zaten de vikingen in groenland. Dit was een periode met verhoogde zonneactiviteit. Overigens heeft co2 geen invloed op het weer. Rond 1730 was er de kleine ijstijd (kleinere zonneactiviteit). De Nederlanders schaatsten toen op de grachten en de Engelsen hielden op de Theems kerstmarkten. Op het moment ziet het er uit als het Dalton minimum van 1850. Wie geïnteresseerd is kan zelf googelen en al hout voor de kachel kopen of langlaufski's binnenhalen.
originele reacties
Citaat:
Frust
von: KumpelErstellt am: 15.09.10, 15:57669 mal gelesen
Hallo.
Ich dachte immer es geht nicht mehr schlimmer. Aber es geht!
Dieses Jahr war ja wohl wettertechnisch das Allerübelste.
Heizperiode von Oktober 09 bis Mai 10, Frühlingsausfall und ein um 33% gekürzter Sommer. Herbstwetter ohne Sonne, Regen und 7-13 Grad.
Aber bis 2050 sollen wir ein paar Tage mehr Sommer kriegen.
Klasse! Bin dann Ü80.
Naja bis bald.
Het antwoord:
Die heizperiode wird vermutlich in den nächsten jahren immer so sein. wie bekommen eine generelle globale abkühlung auf grund der verringerten sonnenfleckenaktivität.ich bin zwar kein hellseher, habe mich aber mal intensiv mit dem zusammenhang der sonnenaktivität und dem klima der letzten 2000 jahre beschäftigt. der zusammenhang ist eindeutig. um 1000 war es global 2-3 grad wärmer, da waren die wikinger in grönland (grünland). dies war eine periode mit erhöhter sonnenaktivität. übrigens co2 hat keinen einfluss auf das wetter. 1730 war die kleine eiszeit (verringerte sonnenaktivität). holländer sind auf den grachten schlittschuh gelaufen und die engländer hielten auf der themse weihnachtsmärkte ab. im moment sieht es so aus wie das dalton minnimum von 1850. wems interessiert selber googeln und schon mal holz für den kamin kaufen oder langlaufski zulegen.[/
|
|