Enkele post bekijken
  #1  
Oud 11th October 2010, 22:06
Jennifer . Verhaegen Jennifer . Verhaegen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Herentals
Posts: 69
Vrouw kritiek na aanrijding door bus De Lijn

Vrouw kritiek na aanrijding door bus De Lijn
19:31
Een 62-jarige vrouw is maandagavond zwaargewond geraakt toen ze in Gent op het zebrapad aangereden werd door een bus van De Lijn. De voetgangster werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, zegt het Gentse parket.
Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur op het kruispunt van de Voskenslaan en De Sterre. De vrouw was al halverwege het zebrapad toen ze aangereden werd door de bus. De buschauffeur verklaarde dat hij afgeleid werd door een fietser op de baan.
Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld voor verder onderzoek.

Bron: http://www.hbvl.be/nieuws/binnenlan...us-de-lijn.aspx

Ik reis zelf vaak met de bus en ik heb al heel vaak meegemaakt dat buschauffeurs heel roekeloos rijden. Als ik dan zo'n artikel als dit lees, maak ik me toch een beetje zorgen. Zouden buschauffeurs niet moeten worden gecontroleerd op hun rijgedrag? Ik vind van wel, ook al hebben ze een aantal jaren ervaring. Want uiteindelijk kunnen ze rijden hoe ze willen. Zij zijn tenslotte verantwoordelijk voor alle mensen die ze in de bus vervoeren. En ze moeten ook rekening houden met de andere weggebruikers. Ik vraag mij trouwens ook af, hoe je iemand die in het midden van het zebrapad gaat, niet kan zien.
__________________
Life is too precious & short to worry about the stupid crap. Have fun, party, dance all night, fall in love. Say anything you want to say, do what you want to do & regret nothing.
Met citaat antwoorden