Enkele post bekijken
  #1  
Oud 26th September 2010, 16:33
Joeri Op de Beeck's Avatar
Joeri Op de Beeck Joeri Op de Beeck is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Nijlen
Posts: 113
Engels als tweede taal in het Secundair

Pascal Smet wil Engels als tweede taal in Vlaamse scholen
Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) wil in de Vlaamse scholen het Frans als tweede taal vervangen door het Engels. Dat zegt de minister in de zondagseditie van De Gentenaar.

Smet vindt overigens dat in de gehele EU het Engels als hedendaagse lingua franca op plaats twee moet komen. Hoewel de minister volgens de krant hiermee een taalbommetje gooit, zegt Smet geen schrik te hebben de Franstaligen met zijn initiatief voor het hoofd te stoten. Zelfs de Chinezen doen het, aldus de minister.

Andere opmerkelijke denkoefening van de Onderwijsminister: het doceren van vakken als aarsdrijkskunde of geschiedenis in een vreemde taal, waaronder het Engels. In Wallonië gebeurt zoiets al, al koos men daar voor het Nederlands. (belga/ka)
Bron: HLN

Mijn mening:
Eindelijk komt er eens iets fatsoenlijks van meneer Smet... Na een aantal ronduit belachelijk ideeën komt onze minister van onderwijs EINDELIJK eens met een goed idee. Al meer dan een halve eeuw is het Engels de wereldtaal. Dat we onze kinderen nog Frans moeten geven is vanzelfspreken (zolang België nog België is natuurlijk) maar de plaats van Engels en Frans in ons onderwijs moet wisselen. De kinderen zijn veel meer met een meer-dan-basis-kennis van het Engels en een basis van het Frans dan omgekeerd vind ik... We moeten immers verder kijken dan naar ons bekrompen verleden en ons beginnen voorbereiden op de multiculturele samenleving waarin Engels de voertaal zal zijn, en niet het Frans.
Met citaat antwoorden