Enkele post bekijken
  #1  
Oud 10th May 2010, 19:50
nick.moons nick.moons is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Lier
Posts: 110
Voetganger speelt rijbewijs dan toch niet kwijt

Voetganger speelt rijbewijs dan toch niet kwijt

BRUGGE - Een man uit Brugge werd veroordeeld tot twee keer 275 euro omdat hij op 17 juli een ongeval veroorzaakte in het centrum van de stad. Eerst was er sprake dat de man ook zijn rijbewijs kon kwijtspelen, maar daar oordeelde de politierechter van Brugge anders over.
De man kon zijn rijbewijs kwijtspelen omdat hij 'vluchtmisdrijf' gepleegd zou hebben, hoewel hij te voet was op het ogenblik van het ongeval.

De beklaagde was te voet in het centrum van Brugge met drie anderen. Toen ze onvoorzichtig overstaken, kwam een bromfietser ten val. De bestuurder en de beklaagde raakten daarbij gewond. Het groepje van vier stapte toch door, omdat ze niet vonden dat ze enige schuld hadden aan het ongeval.

Aanvankelijk was er sprake dat de man zijn rijbewijs zou kunnen kwijtspelen omdat hij van de plaats van het ongeval was gevlucht. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van vluchtmisdrijf, maar van 'niet ter plaatse blijven bij een ongeval met gewonden'.

bron: www.destandaard.be
--------------------------------------------------------------------------
Mijn mening:
Als er iemand valt en je staat er vlak bij dan ga je toch niet verder wandelen. Normaal ga je kijken of alles in orde is met die persoon. Dit konden deze 4 mensen ook doen en ze waren ook nog verantwoordelijk voor de valpartij. Dus het minste wat je kan doen. In mijn ogen is het normaal dat hij dan boete heeft gekregen.
Met citaat antwoorden