
6th May 2010, 13:08
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Dec 2008
Locatie: Westerlo
Posts: 104
|
|
Ik denk dat dit veel te maken heeft me de voeding. Voeding heeft een grote impact op je levensverwachting. Meestal verdienen de laaggeschoolden heel wat minder dan hooggeschoolden. Laaggeschoolden hebben dan ook een kleiner budget voor voeding. Door de massaproductie zijn de prijzen van fastfood en voorverpakte maaltijden steeds lager geworden terwijl gezonde voeding als verse groenten en fruit heel wat duurder zijn en dit zullen blijven. Gezond eten wordt dus stilaan een luxe, dat voornamelijk betaalbaar is voor mensen met een relatief hoog inkomen. Daarnaast denk ik ook dat hooggeschoolden met meer deskundigen op het vlak van voeding in contact komen, bijvoorbeeld diëtisten. Hooggeschoolden komen op die manier vaker in contact met gezonde voeding en het belang hiervan . Daarentegen zijn de meeste laaggeschoolden misschien niet op de hoogte over de negatieve gevolgen van ongezonde voeding.
|