Enkele post bekijken
  #4  
Oud 27th April 2010, 20:09
Ivan.Verwerft's Avatar
Ivan.Verwerft Ivan.Verwerft is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Geel
Posts: 133
Ik denk niet dat je ook maar iéts kan uitsluiten, dus ook geen groene mannetjes. Beetje vreemd om er rotsvast van overtuigd te zijn dat er nog intelligent buitenaards leven is maar dan tegelijkertijd niet willen aanvaarden dat deze wel eens groen zouden kunnen zijn met 2 benen en 2 armen... Omdat we het zo in de films voorgeschoteld krijgen, is het fout? Alles is mogelijk. Misschien zijn die intelligente buitenaardse wezens wel kwallen met een girafnek en een gewei (en feesthoedje ).

Als ik dit zo lees, denk ik dat, als aliens ons zouden ontdekken, we een vogel voor de kat zijn. De afstand tussen de sterren is zo groot dat je sowieso sneller dan lichtsnelheid moet kunnen reizen om een rondreis als "nomade aliens" in stand te kunnen houden. De dichtstbijzijnde ster bevindt zich op 4,3 lichtjaar van ons, dat wil zeggen dat je tegen lichtsnelheid 4,3 jaar onderweg zou zijn van deze ster naar onze ster. De melkweg bestaat uit miljarden sterren en heeft een diameter van 20.000 lichtjaar. Om simpelweg van de ene naar de andere kant te reizen, zou een buitenaards wezen ook 20.000 jaar onderweg zijn. Dat is dan maar 1 sterrenstelsel, en er zijn er miljarden die véél verder van elkaar liggen dan de diameter van ons sterrenstelsel. Willen aliens ons bereiken (of wij hen) zullen ze sowieso veel scherpere technologie moeten hebben dan wij op dit moment. Een manier om de lichtsnelheid te overbruggen is nog zeer ver verwijderd en de startrek theorie van "wormgaten" is voor ons dus ook niet mogelijk.

Daarom denk ik dat ALS aliens ons ooit bezoeken, ze sowieso een pak zullen voorstaan op onze technologie met inderdaad de spijtige gevolgen van dien. Anders zouden ze ons nooit kunnen bereiken. Wie is er nu 20.000 jaar (voor andere sterrenstelsels misschien zelfs 100 miljoen jaar) onderweg voor wat grondstoffen? Dan passeren ze ondertussen planeten genoeg... En het is niet dat onze aarde nu zo speciaal is hé. Je zegt net dat buitenaards leven mogelijk is, dus zowel planten als dieren. Als er toch op zoveel planten buitenaards leven is, wil dat net zeggen dat onze aarde helemààl niet speciaal is. Een beetje zoals een stuk groen in een dorp: daar bouwen wij ook liever een huis op. En voor de grote hoeveelheden vloeibaar water zal het ook niet zijn want dat is in vaste toestand genoeg terug te vinden (en wie weet is het zelfs vergif voor de aliens?)!

Waarom zouden ze ons niet uitbuiten voor onze grondstoffen? We zijn zelf toch niet bekwaam genoeg om met onze eigen planeet om te springen dus waarop zouden ze dan wachten? Tot we onszelf uitroeien? De enige reden die ik in dat scenario kan bedenken is dat andere planeten voor hen misschien korter bij zouden liggen.
Met citaat antwoorden