Enkele post bekijken
  #3  
Oud 31st March 2010, 12:09
jelledebelder jelledebelder is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Heist o/d Berg
Posts: 93
Dat het aantal besmettingen met de geslachtsziekte gonorroe de afgelopen tien jaar in Vlaanderen is vertienvoudigd, kan er inderdaad op wijzen dat veel Vlamingen op dit moment minder veilig vrijen. Het zou best wel kunnen dat ze minder angst hebben om besmet te raken met een geslachtsziekte, omdat deze de dag van vandaag al veel meer kunnen worden afgeremd of zelfs een halt worden toegeroepen dan pakweg 20- 30 jaar geleden. Maar dat gegeven neemt niet weg dat geslachtziektes nog steeds zeer ernstig moeten worden genomen, omdat ze mensenlevens wel degelijk ingrijpend (in de negatieve zin) kunnen veranderen, zelfs verkorten (hiv -> aids) .

Zelf ben ik een voorstander van het steeds gebruiken van een condoom tijdens het vrijen. Ook al komt het in een relatie op vertrouwen aan (als je partner beweert dat zij/hij er geen andere sekspartners op nahoudt terwijl deze eveneens beweert dat zij/hij kerngezond is zal dit hoogstwaarschijnlijk wel zo zijn), toch lijkt het mij voor beide partijen verstandiger om een condoom te gebruiken tijdens de seks. (Indien mogelijk: sommige mensen hebben bv. een latex- allergie, wat het gebruik van een condoom hoogstwaarschijnlijk onmogelijk maakt -> zoeken naar andere (gelijkwaardig qua bescherming biedende) voorbehoedsmiddelen.)

Om een beter beeld te kunnen krijgen van het aantal besmettingen met geslachtziektes in Vlaanderen, is het misschien aangewezen om beroep te doen op een aantal cijfers van meerdere geslachtsziektes dan enkel deze van gonorroe.
Met citaat antwoorden