Enkele post bekijken
  #2  
Oud 10th March 2010, 13:27
Tinne.Buyens Tinne.Buyens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Gierle
Posts: 74
Dit is regelrecht misbruik maken van de gruwelijkheden uit de actualiteit. Zoiets zou niet mogen gebeuren, dus niet meer dan terecht dat het boek nog niet mag uitgegeven worden. De uitgever zal hier minder blij mee zijn, hij zal zijn verkoopcijfers wel zien dalen.
Dit misbruik maken van een gruwelijke situatie is jammer voor de slachtoffers, en hiermee bedoel ik de doden die er gevallen zijn, maar ook de familie en vrienden van Janssen. Zij hebben er, zoals Charlotte zei, niet voor gekozen om nu in deze situatie te staan, en hun kijk op de feiten is helemaal anders dan die van de bevolking. De bevolking begrijpt ook niet goed waarom die man nu zoiets gedaan heeft, maar zijn vrienden en familie die zijn persoonlijkheid kenden, begrijpen het nog minder. Zij moeten leven met een gevoel dat ze ooit loyaal waren aan deze man, terwijl hij bezig was met gruwelijke feiten. En dat proces duurt even, en het proces zal niet geholpen worden door een boek dat over de zaak verschijnt. Oude wonden zullen meermaals opengereten worden, ze zullen aangesproken worden, ... .
Neen, ik vind de boodschap van de rechter in deze zaak niet meer dan normaal : zo'n boek geef je niet zo snel na de feiten uit. Bij geen enkel feit.
Met citaat antwoorden