Enkele post bekijken
  #1  
Oud 10th March 2010, 09:32
jelledebelder jelledebelder is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Heist o/d Berg
Posts: 93
De Decker wil "jonge delinquenten heropvoeden in strak militair kader"

De Decker wil "jonge delinquenten heropvoeden in strak militair kader"

Burgemeester van Ukkel Armand De Decker (MR) wil het geweld in Brussel streng en snel aanpakken. Daarvoor zijn een pak meer politieagenten nodig, gesloten instellingen in Brussel en 'versterkte onderwijscentra met militaire omkadering'.

Dat schrijven de Coreliokranten en La Libre Belgique. Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) is niet verrast dat het geweld nu ook in zijn gemeente Ukkel, in het rustigere deel van Brussel, de kop opsteekt. Afgelopen vrijdag werd op zijn grondgebied een vrouw neergeschoten bij een mislukte overval.

"Ik zeg al jaren dat het geweld in Brussel toeneemt. En de daders worden steeds jonger. Er heerst een totaal gevoel van straffeloosheid", zegt hij.

De Decker herhaalt het pleidooi dat hij drie jaar geleden al hield voor "versterkte onderwijscentra met militaire omkadering". Delinquenten van twintig jaar kan je volgens de Ukkelse burgervader niet meer in een gesloten jeugdcentrum stoppen, maar in een gevangenis worden ze er ook niet beter op.

Boot camps wil hij het niet noemen, maar volgens De Decker hebben ontspoorde jongeren een heropvoeding of een resocialisatie nodig in een strak autoritair en militair kader. Naast het gewone onderwijs dat ze daar moeten volgen, moeten ze er ook leren samenleven en -werken met anderen. (belga/mvl)

HLN, 10/03/10 07u33

Eigen mening:
Het valt (bijna) niet te ontkennen dat er steeds meer een gevoel van straffeloosheid heerst in Brussel (in dit geval zelfs het rustigere Ukkel). De (plaatselijke) overheid moet dit probleem inderdaad kordaat en efficiënt aanpakken. Maar of een voorstel dat pleit voor 'versterkte onderwijscentra met militaire omkadering' wel verstandig is, lijkt mij zeer twijfelachtig.
Ik hoop echt dat er nog andere bevoegde personen met minder radicale voorstellen op de proppen komen...
Met citaat antwoorden