Enkele post bekijken
  #2  
Oud 9th February 2010, 23:01
Catharina.Michiels Catharina.Michiels is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2009
Locatie: Turnhout
Posts: 63
Onbelangrijk

Mij maakt het zoveel niet uit dat ze extra belastingen gaan heffen op frisdranken.

Aangezien ik dus net tegen de grens woon, ga ik me toch al steeds bevoorraden in Nederland. Daar betaal je ook belastingen in de vorm van statiegeld maar dit krijg je terug. Reden te meer om je in Nederland te gaan bevoorraden. Voedsel is in Nederland beduidend goedkoper - zoals al vaker is beweerd - als in België.

Om maar een voorbeeld te geven: In België betaal je een fles Coca Cola light van 1,5 l : ± € 2,19. In Nederland betaal je een fles Coca Cola light van 2 l: € 1,93. Is dit geen gigantisch groot verschil?

Je betaalt € 0,26 minder voor een halve liter Cola meer.

Ik moet er wel bijzeggen dat je bovenop die € 1,93 die je betaalt in Nederland, € 0,25 statiegeld moet betalen. Niettemin krijg je dit bedrag volledig terug als je de fles weer inlevert.

Om 1 fles Cola te halen, zou ik zelf als grensbewoner niet speciaal naar Nederland rijden. Maar om een pak Cola te gaan halen wel. Waarom dan wel en dan niet? Als economist bekijk je alles vanuit een economisch perspectief uiteraard. Als je voor 1 fles Cola naar Nederland moet rijden, kost je die fles Cola meer als je die in de lokale supermarkt zou aankopen aangezien je de benzine ook mee moet verrekenen. Als je een pak Cola gaat halen, kom je zelfs met de verrekening van de benzine goedkoper uit.
Met citaat antwoorden