Enkele post bekijken
  #1  
Oud 28th January 2010, 16:13
Britt Janssens Britt Janssens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2008
Locatie: Noorderwijk
Posts: 67
Brugse leraar geeft leerling vuistslag in het gezicht

Brugse leraar geeft leerling vuistslag in het gezicht

Een leraar van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge is onlangs zijn zelfbeheersing compleet verloren. Nadat een groepje leerlingen een sneeuwbal naar hem had gegooid, reageerde hij door een 15-jarige leerling een vuistslag in het gezicht te geven.

Enkele andere leerlingen hebben de hele discussie gefilmd en op YouTube gezet, maar het filmpje is ondertussen verwijderd. Het incident doet meteen denken aan de zogenaamde 'cementleraar' van school Mariadal in Hoegaarden.

Geen klacht

Op de beelden was te zien hoe de leraar zich kwaad maakt op de leerling, die overigens zelf niet op het college zit. De man gaat de jongen te lijf en geeft hem een vuistslag in het gezicht. Daarna volgt een zware woordenwisseling waarin de leerlingen dreigen naar "de flikken" en de directeur te stappen.

De jongen heeft ondertussen een getuigenis afgelegd en heeft verteld dat hij twee keer geslagen is door de leerkracht. Hij gaf ook toe dat hij zelf een keer heeft teruggeslagen.

De directie heeft laten weten dat ze de nodige stappen zal ondernemen. "Dit soort agressie kan niet door de beugel." De leraar staat momenteel wel nog steeds voor de klas, aldus Het Laatste Nieuws.

De ouders van de tiener hebben besloten om geen klacht in te dienen. Ze willen enkel dat de leraar zijn excuses aanbiedt. De 15-jarige jongen kwam thuis met alleen maar een schaafwonde.

Bron: www.gva.be, 27/01/2009

Als leerkracht hoort het niet om jongeren (ik zeg jongeren, want het is geen leerling van deze school) te slaan, het hoort überhaupt niet om wie dan ook te slaan. Maar soms kan het al eens te veel worden. In het filmpje zie je alleen de reactie van de leerkracht, maar wat ervoor komt laat men niet zien. Deze jongere smeet een sneeuwbal van op korte afstand naar deze man.
Leerkrachten hebben de laatste tijd ook absoluut geen gemakkelijke job. Vele ouders verwachten dat wij, leerkrachten, hun kinderen opvoeden. Maar als we ze straffen omdat ze gespiekt hebben, iemand gepest hebben, ... kortom: als ze iets doen waarvoor ze gestraft moeten worden, dan zijn de ouders kwaad. Zo wordt het natuurlijk wel moeilijk om het juiste te doen.
Als ik de commentaren onder het voorafgaande artikel lees, zie ik dat iedereen het er over eens is: de jongeren van vandaag worden niet meer opgevoed door hun ouders. Ze verwennen hun kinderen ongelofelijk hard, en zoals men altijd zegt: eigen kind is schoon kind.
Daarom een oproep om je kinderen met de nodige waarden en normen groot te brengen. Misschien kan men in onze opleiding, en in bijscholingen, enkele lessen invoegen over hoe men moet omgaan met pesterijen en dergelijke door leerlingen.
Met citaat antwoorden