Enkele post bekijken
  #1  
Oud 13th December 2009, 15:15
Yannick.Vissers Yannick.Vissers is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Laakdal
Posts: 30
Groot asbestproces van start

Groot asbestproces van start

In Turijn staan sinds donderdag de Belg Louis de Cartier en de Zwitser Stephan Schmidheiny terecht staan in de zaak tegen asbestmultinational Eternit. Zij moeten zich verantwoorden wegens 2.200 asbestdoden.

Het Turijnse gerecht had eind juli beslist dat de voormalige eigenaars van Eternit-fabrieken zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

De twee bezaten en bestuurden in de jaren zeventig en tachtig vier Italiaanse fabrieken van het bedrijf Eternit, toen wereldleider in asbesthoudend materiaal.

Ze worden beschuldigd van verantwoordelijkheid aan 2.200 aan asbest gelinkte doden en honderden kankergevallen, omdat ze hun arbeiders niet beschermden tegen de schadelijke gevolgen van asbest, hoewel ze die kenden.

Geen van beide beschuldigden was donderdag aanwezig in de rechtszaal. In Italiaanse media wordt de zaak het 'proces van de eeuw' genoemd. Zowat drieduizend vragen schadevergoeding.

De Cartier en Schmidheiny riskeren twaalf jaar cel. De volgende zitting is op 25 januari gepland.

Knack 10/12/09

Het blijft toch ongelooflijk dat winst zoveel belangrijker is dan een mensenleven voor zoveel mensen. Nu kan je alleen maar hopen dat er gerechtigheid is en dat dit duo een serieuze straf zal mogen uitzitten. Ik vind persoonlijk dat ze er met 12 jaar zeer goed vanaf zouden komen, als je verantwoordelijk bent voor zoveel leed bij anderen.
Met citaat antwoorden