In het Britse Derbyshire is een twintig maanden peuter vier maanden bij een pleeggezin geplaatst omdat zijn ouders weigerden hem 'rommel' als chips, chocolade en koekjes voor te schotelen.
De kleine Zak Hessey uit Chesterfield weigerde vaak het gezonde eten dat zijn ouders klaarmaakten, en verloor daarom gewicht. Toen zijn bezorgde ouders daarom een dokter consulteerden, werd Zak twee weken opgenomen in een ziekenhuis ter observatie. Daarna kregen de ouders het advies hem calorierijk voedsel voor te schotelen, zodat het kind enkele kilo's zou bijkomen.
Verwaarlozing
Toen Lisa Hessey (48) daartegen protesteerde, werd ze zowat beschuldigd van haar kindje te verwaarlozen, en besloten maatschappelijk werkers Zak onder te brengen in een pleeggezin. Ze vertelden de vrouw dat, als ze weigerde mee te werken, ze naar de rechter zouden stappen, en dat die hen dan zou ontzetten uit hun ouderlijke macht.
De ouders, die nog vier gezonde kinderen hebben, stemden dan maar toe. De eerste zes dagen kregen ze Zak niet te zien, en daarna drie uur per dag in het bijzijn van een maatschappelijk werker.
Prima ouders
Uiteindelijk kregen de ouders kun kind na vier maanden terug, nadat de sociaal assistenten moesten toegeven dat ze prima ouders zijn, en dat Zak inderdaad een kieskeurige eter is. De peuter was in die vier maanden slechts een halve kilogram bijgekomen. Zijn eetproblemen zijn dus helemaal niet van de baan, integendeel zelfs, daar de kleine nu de smaak van 'rommelvoedsel' te pakken heeft.
==> Zo zie je maar weer dat sommige mensen altijd denken dat het probleem bij de ouders ligt.
Ik vind dat kinderen te hard verwend worden en dat de ouders te bezorgd zijn over hun kinderen. Die kleine kleuters weten best wel hoe ze moeten krijgen wat ze willen.
Oké, de ouders zouden af en toe wel eens chips en koeken mogen geven. Dat ze dit helemaal verbannen is ook wat extreem. Maar om de stempel "verwaarlozing" op die ouders te drukken, omdat hun kind niet wilt eten wat ze hem voorschotelen, is fout.
www.hln.be