Enkele post bekijken
  #1  
Oud 2nd December 2009, 18:48
Anneleen.Roziers Anneleen.Roziers is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Olen
Posts: 70
30 procent kerstverlichting in huis is onveilig

Dertig procent van de kerstverlichting is duidelijk onveilig en levert gevaar voor brand of elektrische schokken. Dat blijkt woensdag uit een steekproef die is uitgevoerd in vijf lidstaten van de Europese Unie.

In Nederland, Duitsland, Hongarije, Slovakije en Slovenië werden tussen november 2007 en mei 2009 bijna tweehonderd willekeurig gekozen lichtslangen in alle prijsklassen onderzocht. De monsters werden getoetst aan twintig normen.

Bij dertig procent van de onderzochte lichtslangen werden ernstige tekortkomingen vastgesteld die leiden tot een verhoogd risico op brand en elektrische schokken. Vaak vloeien problemen voort uit het niet-naleven van veiligheidsvoorschriften voor stekkers, snoerbevestiging, bedrading en isolatie.

Bron: Het nieuwsblad - 2/12/2009

Mijn mening:
Dit vind ik toch wel een heel hoog cijfer! 30%, dat betekent dat bij één op drie de kerstboom eigenlijk heel makkelijk in brand zou kunnen schieten of kortsluiting veroorzaakt zou kunnen worden.

Tijdens de kerstperiode hoor je altijd wel over ongelukken die gebeuren met kerstbomen of tijdens kerstavond een gourmetstelletje dat in brand staat, maar dat zijn uitzonderingen. Deze 30% vind ik alles behalve een uitzondering te noemen!

De periode rond Kerstmis is bij de meeste mensen toch een heel gezellige periode met veel kaarsjes en lichtjes, ... . Als je dan geconfronteerd wordt met slecht werkende verlichting of onveilige draden is de hele sfeer volgens mij ineens weg en ben je nooit meer gerust!
Met citaat antwoorden