Enkele post bekijken
  #1  
Oud 30th November 2009, 13:46
ellen.snoeckx ellen.snoeckx is offline
Student
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Geel
Posts: 77
Witse kwetst nabestaanden parachutemoord

"Witse kwetst nabestaanden parachutemoord"
30 november 2009, 07:15

De scenarioschrijvers van Witse lieten zich inspireren door de parachutemoord op Els Van Doren. "Dit kan niet. Ze beseffen niet hoe pijnlijk dit is voor de nabestaanden", reageert advocaat Jef Vermassen maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
"Vrije val", zo heette de aflevering van Witse op Eén zondagavond. De norse speurder kreeg te maken met een vrouw die bij het valschermspringen te pletter was gestort. Onderzoek wijst uit dat haar parachute gesaboteerd werd. Het slachtoffer had een relatie met haar vaste springpartner aangeknoopt. Er zijn behoorlijk wat parallellen te trekken met de parachutemoord die in 2006 het leven kostte aan Els Van Doren uit het Antwerpse Ranst. Ook haar parachute bleek gesaboteerd - volgens het gerecht door Els Clottemans, de liefdesrivale van het slachtoffer. Al deze gelijkenissen met de "echte" parachutemoord stuiten Jef Vermassen, de raadsman van de familie van Els Van Doren, tegen de borst. "De makers van Witse moeten toch beseffen dat zo'n scenario bij de nabestaanden als pijnlijk en zelfs kwetsend wordt ervaren? Stel je eens in de plaats van haar partner en haar kinderen. Zij moeten toezien hoe het tragische overlijden van hun familielied als amusement wordt gebruikt, als ontspanning voor een gezellige zondagavond." Vermassen wijst erop dat het assisenproces rond de parachutemoord over enkele maanden start. "Het was veel beter geweest om de uitkomst van het proces af te wachten. Al zou ik ook dán hebben gevonden dat de programmamakers vooraf contact met de familie hadden moeten opnemen", aldus Vermassen.

Mening:
Dit is zagen om te kunnen zagen... Elke detectivereeks (Witse, Baantjer, Flikken, Zone Stad, ...) is toch gebasseerd op ooit wel eens gebeurde feiten? Moord uit wraak, moord uit jaloezie, kidnapping, verkrachting, ontvoering, ... Al die dinge komen meermaals aan bod in zo'n series hè, daar draaien die nu eenmaal om. Maar natuurlijk gebeuren die dingen ook in het echt. Uiteraard is het pijnlijk om er naar te kijken, maar je bent niet verplicht om te kijken hé, als je het niet aankunt, verwissel dan van zender. In films, programma's, series, boeken, ... overal zie je zo'n dingen terugkomen, maar dan kraait er geen haan naar. Terwijl ze allemaal echt gebeuren (of ooit echt gebeurd zijn). Wat is dan het verschil?
Zo kun je overal over klagen.
Met citaat antwoorden