Enkele post bekijken
  #2  
Oud 27th November 2009, 10:41
ines.van.hove ines.van.hove is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2009
Locatie: Nijlen
Posts: 70
Stad Mechelen richt eigen abortuscentrum op

De stad Mechelen is al een tijdje misnoegd over het feit dat de Caritas-ziekenhuizen vaak weigeren om een abortus uit te voeren. In negen op de tien gevallen is dat zo.


Daarom heeft het stadsbestuur nu besloten om zelf een abortuscentrum op te richten. Deze zou over enkele maanden al operationeel moeten zijn.

"Er zijn in Mechelen gemiddeld zo'n 300 vrouwen per jaar die een dringende vraag tot abortus hebben", weet burgemeester Bart Somers (Open Vld). "Die kunnen maar moeilijk worden geholpen sinds het OCMW-ziekenhuis is gefuseerd met het christelijk ziekenhuis."

"Op die manier worden die vrouwen gedwongen om uit te wijken naar Antwerpen of Brussel. Daarom willen we in Mechelen een centrum voor hulp bij zwangerschapsonderbreking oprichten."

Bron : GVA - 27/11/2009

Mening : De vraag van 9 op 10 vrouwen voor abortus te plegen wordt verworpen. Op de gemiddeld 300 vrouwen die per jaar in Mechelen een abortus overwegen hebben maar 30 vrouwen een geldige reden volgens het christelijke ziekenhuis. De redenen om een abortus te plegen voor het christelijke ziekenhuis moeten blijkbaar zeer sterk zijn. Sinds het OCMW-ziekenhuis en het christelijke ziekenhuis gefuseerd zijn vinden er minder abortussen plaats. Er zijn waarschijnlijk honderden redenen waarom men wel of niet een abortus mag plegen en iedereen zal hier een andere mening over hebben. Ik denk dat men vooral in functie van het kind moet denken : 'Kunnen de ouders voor het kind zorgen of niet?', 'Beschikken de ouders over het nodige geld om een kind op te voeden?', ... Ik hoop dat mensen niet sneller de stap naar abortus zullen zetten omdat er een abortuscentrum in de buurt is.
Met citaat antwoorden