Onderwerp: weg privacy?
Enkele post bekijken
  #6  
Oud 22nd November 2009, 19:51
Lien.Kennis Lien.Kennis is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Lille
Posts: 106
Citaat:
Orgineel gepost door bob.van.leemput
In mijn facebookberichten zet ik persoonlijke informatie, waarvan ik niet wil dat andere mense dan mijn facebookvrienden dit weten. Ik vind het eigenlijk een stap te ver gaan dat je gewoon iets kan intikken op Google,en zo veel persoonlijke informatie kan verzamelen zonder dat die mensen zelf dit weten.


Ik ben geen facebook-expert, maar bestaan er geen instellingen waar je kan bepalen wie precies je foto's en/of de rest van je profiel ziet?
Het is heel gemakkelijk om met de vinger naar het internet te wijzen, maar ben je het uiteindelijk niet zélf die al die informatie daarop zet?
Ik denk dat er genoeg opties bestaan op facebook om de echt persoonlijke dingen alleen voor je 'friends' te houden.
We zijn er vaak zelf niet van bewust hoeveel informatie we van onszelf op internet zetten. En dan ligt het niet aan 'het internet', maar aan ons, wij moeten gewoon bewuster omgaan met wat we prijsgeven en wat niet, en hoe we onze privacy kunnen waarborgen op het net. En misschien nog belangrijker: dit meegeven aan onze leerlingen later, want zij beseffen ook niet vaak dat alles wat zij op hun netlog zetten, voor iedereen te lezen is.

Citaat:
Orgineel gepost door jeroen.ooms
Ik vind dit geen goed nieuws. Nu moet je altijd gaan oppassen wat je schrijft op het internet, want het kan tegen jouw gebruikt worden.Er zijn hier in België al voorbeelden geweest van mensen die werden ontslagen omwille van dingen die ze hebben gezegd op facebook of netlog. Dat gaat toch veel te ver! Ik vind het schandalig dat men in google of andere sites gewoon een naam moet intikken en dat men dan privé-informatie van die persoon kan krijgen


Ik neem aan dat je die leerkracht bedoelt die ontslagen werd omdat ze contact had met haar leerlingen op Netlog. Nu, ik stel mij hier ook wel wat vragen bij, maar langs de andere kant: je gaat ook niet met je leerlingen op café, je spreekt niet met hen af buiten de schooluren, in het echt óf via internet.
Het probleem hier is denk ik een soort van generatiekloof. Het internet is heel snel opgekomen in ons dagelijks leven. De jeugd is er snel mee weg, zij kennen niets anders, en het internet biedt voor hun massa's mogelijkheden. De volwassenen aan de andere kant zijn niet (altijd) mee, kunnen er niet altijd even goed mee werken en, ja, hebben er misschien een beetje schrik van? (Onbekend is onbemind?) (Misschien daarom die strenge maatregel in het Netlog-geval? )
Als er nu eens duidelijke regels zouden worden opgesteld over wat tolereerbaar is en wat niet op het vlak van internet? Voor bedrijven bijvoorbeeld: mogen zij informatie van op het internet mee in overweging nemen bij het aannemen van sollicitanten? Ook in schoolverband: mogen leerkrachten leerlingen toevoegen op hun profiel als 'vriend'?
Want nu wordt er maar in het wilde weg met los kruit geschoten, en wordt er inderdaad op sommige vlakken wel misbruik gemaakt van onze internetgegevens.
Voorlopig dus toch maar even voorzichtig zijn met wat je op internet zet!
Met citaat antwoorden