Enkele post bekijken
  #1  
Oud 18th November 2009, 22:44
Elise.Laureys Elise.Laureys is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Herentals
Posts: 94
KBC moet zwaar afslanken van Europa

Na intense onderhandelingen hebben de Europese Commissie en KBC een akkoord bereikt over de herstructurering van de bankverzekeraar. Als compensatie voor de overheidssteun ten tijde van de kredietcrisis moet KBC de komende jaren een aanzienlijk aantal activiteiten afstoten. Het bankverzekeringsmodel kan KBC wel behouden.

Levensvatbaarheid herstellen
"KBC zal met deze ingrijpende herstructurering haar levensvatbaarheid op lange termijn herstellen en de concurrentieverstoring beperken. Tegelijk hebben we ook rekening gehouden met de bezorgdheid over de financiële stabiliteit", lichtte eurocommissaris voor Concurrentie Neelie Kroes woensdag toe.

KBC moet zowel in binnen- als buitenland fors afslanken. Zoals eerder bekend raakte moet KBC in België de bank Centea en de verzekeringspoot Fidea afstoten. In Centraal- en Oost-Europa moet de bankverzekeraar dan weer komaf maken met een aantal activiteiten die niet tot haar core business behoren.

Vergoeding
De Commissie vergewiste zich er ook van dat de waardering van de cdo-portefeuille van KBC strookt met de Europese richtlijnen over de behandeling van besmette activa. De Commissie stelt vast dat de bankverzekeraar de Belgische overheid uiteindelijk een vergoeding betaalt die hoger ligt dan de richtlijnen vereisen.

KBC kwam vorig najaar in financiële moeilijkheden als gevolg van de internationale kredietcrisis. De onderneming moest onder meer twee keer beroep doen op een herkapitalisatie van 3,5 miljard euro. De Commissie stemde in met de overheidsinterventie, maar eiste als compensatie een diepgaande herstructurering. Haar geïntegreerd bankverzekeringsmodel kan KBC wel behouden. (belga/sps)

Bron:http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/F...an-Europa.dhtml

Datum: 18/11/2009

Het is opnieuw de economische crisis die hiervan de oorzaak is! Ik vraag mij af of de ergste slag nog moet komen. Je hoort echt elke dag dat er ontslagen vallen of dat bedrijven failliet gaan en nu moet er weer een bank dochterondernemingen verkopen. Op zich is dit misschien wel goed, zo vallen er hopelijk geen ontslagen. De werknemers van Centea en Fidea zullen dus moeten afwachten wie de bedrijven zal overnemen.
Met citaat antwoorden