Enkele post bekijken
  #5  
Oud 12th November 2009, 19:40
Paulien.Detailleur Paulien.Detailleur is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Vorselaar
Posts: 127
Unhappy

Wij Belgen zouden nooit 90 km/u rijden op een lange rechte baan waar je maar 70 mag, en al zeker niet als er nog geen kat op de weg is.
Of rijden met 0,5 promille in ons bloed? Nooit!
Dus laten we nu met z'n allen deze jongeman met de vinger wijzen, of nu hij toch vrijgelaten is kunnen we hem meteen rond de schandpaal binden, dat is misschien handiger dan de media te gebruiken.

Mijn excuses voor het gebruikte sarcasme, maar alsjeblieft zeg! Die jongen wordt er de laatste dagen doorgesleurd als ware hij een zware misdadiger!
De enige reactie gebaseerd op gezond verstand die ik sinds het ongeval in de media heb opgevangen, komt van de vader van één van de slachtoffers. Deze man weet dat de bestuurder van de auto dit niet gewild heeft, en dat het onvoorstelbaar is hoeveel pech die jongen gehad heeft! En gelukkig zag de rechter dit ook in en heeft hij hem onmiddellijk vrijgelaten.

Het gaat hier om een heel spijtig voorval te wijten aan een samenloop van wel heel ongelukkige omstandigheden.
Want wie rijdt er nu nooit eens te snel of heeft eens een glaasje teveel op? Al na 2 glazen zit je trouwens aan 0,5 promille en ben je dus 'licht geïntoxiceerd'.
De bochtt die de jongen verkeerd had ingeschat is ook een plaats waar wel vaker ongevallen gebeuren, dus misschien hadden ze hierop kunnen anticiperen door, zeg maar, enige signalisering?
Of dat de auto door het raken van die duiker naar de andere kant van het wegdek werd geslingerd en dat er net op dat moment vier fietsters voorbij kwamen, het (nood)lot?

Ik wil dit voorval zeker niet minimaliseren, of de bestuurder 'vrijpleiten'; want de schuld ligt zonder twijfel bij hem. Maar ik wil ook niet dat men onderschat hoe zwaar dit voorval ook op zijn schouders weegt.
Misschien is enige mildheid hier wel vereist?
Met citaat antwoorden