Enkele post bekijken
  #3  
Oud 12th November 2009, 10:46
Yannick.Truyen Yannick.Truyen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Zoersel
Posts: 82
Man die studentes doodreed onder voorwaarden vrij

Man die studentes doodreed onder voorwaarden vrij

HLN update De 22-jarige chauffeur die in 'licht geïntoxiceerde toestand' inreed op vier fietsende studenten in Oosterzele is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het parket van Gent. Hij krijgt een absoluut verbod op alcoholgebruik en mag ook geen voertuig meer besturen.

'Licht geïntoxiceerd'
Het vreselijke ongeval deed zich vanmorgen vroeg voor. Eén meisje (18) uit Sint-Genesius-Rode stierf ter plekke, een ander van 17 uit Sint-Niklaas werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar.

Een derde fietsster, een meisje van 18 uit Mariakerke, ligt nog met kritieke verwondingen in het ziekenhuis. Ze werd intussen al een paar keer geopereerd, de komende 12 à 24 uur worden cruciaal. Het vierde slachtoffer, een jongen, raakte slechts lichtgewond.

Doopopdracht
De vier Gentse studenten van de faculteit geneeskunde waren op weg naar de Muur van Geraardsbergen om er -in het kader van een doopopdracht- hun foto's op te hangen. Ze reden met fluovestjes aan in de Vijverstraat in Moortsele op het fietspad links van de weg. Dat fietspad moet door fietsers uit de twee rijrichtingen worden gebruikt.

Te snel en onder invloed
De bestuurder zou 90 km/u gereden hebben, waar maar 70 mocht. De jongeman uit Gentbrugge had volgens het parket ook te veel gedronken: hij was in ieder geval genoeg onder invloed om zijn rijbewijs onmiddellijk te laten intrekken.

"De chauffeur heeft de bocht wellicht fout ingeschat en de controle over het stuur verloren. Hij reed in de gracht en botste daar tegen een muurtje", zegt Annemie Serlippens van het parket van Gent. "Hij reed eerst in op een duiker, waarop de wagen naar links afweek en achter op de fietsers inreed."

Vast werk
Het parket vroeg de aanhouding van de chauffeur voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen, geïntoxiceerd sturen en onaangepaste snelheid. De onderzoeksrechter ging daar echter niet op in en liet de doodrijder onder voorwaarden vrij.

Bij die voorwaarden hoort onder meer dat hij vast werk moet houden, zijn job niet door eigen toedoen mag kwijtspelen, begeleiding moet krijgen van een justitie-assistent en sensibiliseringscursussen moet volgen. Dat de man nog een blanco strafblad heeft, speelde ongetwijfeld mee in de beslissing van de onderzoeksrechter. (edp/svm)

Mijn mening : Persoonlijk vind ik het zeer erg dat zo'n zwaar ongeval is kunnen gebeuren. Ik vind dat de bestuurder niet vrij mag komen. Hij heeft dronken gereden en ook te snel. Door zijn gedrag is er iemand gestorven en nog 2 anderen meisje zijn in kritieke toestand.
Met citaat antwoorden