Enkele post bekijken
  #1  
Oud 1st November 2009, 16:35
Mattiaswillems Mattiaswillems is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2009
Locatie: Lichtaart
Posts: 75
Gevangene verliest oog bij gevecht in gevangenis Nijvel

Gevangene verliest oog bij gevecht in gevangenis Nijvel

De onrust in de Belgische gevangenissen duurt voort. Nadat donderdagavond enkele cipiers zwaargewond werden en een gevangene gedood bij een opstand in Leuven-Centraal, verloor een gedetineerde een oog bij een vechtpartij in de gevangenis van Nijvel. Hij kreeg een scherf van een fles in zijn oog. Ook Marc Dutroux zit opgesloten in de gevangenis van Nijvel.

Voorlopige hechtenis
Het slachtoffer is een gevangene in voorlopige hechtenis, want het gevecht speelde zich af in de vleugel waar verdachten vastgehouden worden in afwachting van hun proces. Daardoor is de spanning in deze afdeling soms te snijden. Het incident deed zich voor op de binnenplaats van de gevangenis. Het ging om een gevecht tussen rivaliserende bendes. Daarbij werden glazen flessen gebruikt. Eén van de betrokkenen kreeg een scherf in zijn oog. Een ambulance snelde toe binnen de muren van de gevangenis, uit veiligheidsredenen vergezeld van agenten. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis van Nijvel gebracht. De cipiers konden de heethoofden scheiden.

Onrust bij cipiers
De komende dagen zullen er sancties volgen voor de vechtersbazen en er komt ook een politie-onderzoek. Hoewel de cipiers niet meteen geviseerd werden bij dit incident, is de onrust ook in deze gevangenis groot. "Als gevangenen onder elkaar vechten op de binnenplaats met glazen flessen, dan kunnen de cipiers ook aangevallen worden. Er zijn hier meer en meer problemen met gewelddadige gevangenen", getuigt een cipier anoniem op de site van La Dernière Heure. "Meteen na het incident werd weer overgegaan naar de orde van de dag. Dat is vaak het beste om de spanning niet verder op te drijven." (kh)

HLN.be 01/11/2009

Weer een geval van onrust in de Belgische gevangenissen! Wanneer gaan ze eindelijk doorhebben dat de Belgische gevangenissen hopeloos verouderd zijn, en er een groot tekort aan cipiers is? Deze incidenten zijn naar mijn mening allemaal te vermijden wanneer de gevangenen meer behandeld gaan worden als mensen, want dat zijn ze nog altijd misdadiger of niet. Het is niet omdat het misdadigers zijn dat we ze moeten behandelen als beesten, want dan is het niet meer dan normaal dat deze zich gaan beginnen te gedragen als wilde dieren!
Met citaat antwoorden