Enkele post bekijken
  #3  
Oud 30th October 2009, 10:31
Charlotte Van Helshoecht Charlotte Van Helshoecht is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Feb 2009
Locatie: Mol
Posts: 101
Gevangene doodgeschoten en cipier in levensgevaar na gijzeling in Leuven-Centraal

Gevangene doodgeschoten en cipier in levensgevaar na gijzeling in Leuven-Centraal

In de gevangenis van Leuven is er bij een gijzelingsactie één dode gevallen en vijf gewonden. Twee van hen zijn er erg aan toe. Een vrouwelijke cipier is nog in levensgevaar. De politie schoot na een grootschalige opstand een gedetineerde dood. Hij had zich met een handlanger verschanst in een cel van een andere gevangene en had die gegijzeld. Het gaat om heel zware criminelen.

Boos door straf
De rellen in Leuven-Centraal begonnen met een steekpartij gisteravond waarbij twee cipiers gewond raakten. De dader was erg boos over een straf die hem werd opgelegd. Met een zelfgemaakt wapen viel hij een cipier aan en stak die meermaals (twaalf keer). Andere cipiers kwamen ter hulp, maar ook de gevangene kreeg steun van een medegedetineerde. De daders sloten zich op in een cel en gijzelden een andere gedetineerde. Vlak voor 1 uur vanmorgen is een speciale politie-eenheid tussenbeide gekomen om een einde aan de gijzeling te maken. Bij die tussenkomst kwam één van de daders om het leven.

Iraniër
Het gaat om heel zware criminelen: een Iraniër die enkele jaren geleden in een Leuvens ziekenhuis een dokter had neergestoken en een Belgische jongeman die in een instelling twee andere jongeren had vermoord. Hij moest voor assisen verschijnen en kreeg een celstraf van derrtig jaar.

Staking
De cipiers van Leuven-Centraal hebben meteen na de bloedige opstand het werk neergelegd. "Dit zat er al weken aan te komen", zegt vakbondsman Gino Hoppe van het ACOD. "Het wordt tijd dat er echt werk wordt gemaakt van de veiligheid van het personeel." Ze eisen betere veiligheidsmaatregelen en noemen de huidige zwaar verouderd. De politie heeft hun taken overgenomen. (belga/vsv/kh)

bron: www.hln.be

Eigen Mening: Ik vind dat zoiets absoluut niet zou mogen gebeuren! In gevangenissen waar zware criminelen zitten is de veiligheid van het personeel dubbel zo belangrijk. Ik vind het logisch dat ze betere veiligheidsmaatregelen eisen. Zo'n actie mag zeker niet voor herhaling vatbaar zijn!
Met citaat antwoorden