Enkele post bekijken
  #1  
Oud 15th October 2009, 16:56
jolien.van.dun jolien.van.dun is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Ravels
Posts: 31
Exclamation Ik ben een fascist en ben er trots op

“We moeten strijden voor een Europa dat toebehoort aan het blanke ras”, schreeuwt Axel Reitz meer dan honderd aanhangers toe op een extreem-rechtse avond in een zaal in Oostkamp.

Camera’s zijn meestal niet welkom op concerten van racistische en fascistische groepen, die maar al te vaak in ons land plaatsvinden. 'Koppen' kon afgelopen weekend voor één keer openlijk filmen op een bijeenkomst van het N-SA, een extreem-rechtse koepelorganisatie. De programmamakers schrokken van wat ze daar te zien en te horen kregen.

Muziek
Het is een avond met muziek en politieke speeches en voor die speeches haalt het N-SA een Duits nationaal-socialist naar België: Axel Reitz. In eigen land al veroordeeld wegens jodenhaat, wapenbezit en dragen van nazisymbolen, maar voor het N-SA is hij een eregast.

En dan is er de muziek. Vijf groepen treden op. Ze noemen zichzelf nationalistisch of radicaal-revolutionair. In de praktijk betekent dat vaak uitgesproken racistisch. Verschillende van de groepen speelden ook al op bijeenkomsten van Blood & Honour, zoals het Nederlandse Brigade M.

Swastika
De headliner is het Italiaanse Ultima Frontiera, dat bestaat uit Italianen die hun bewondering voor Mussolini niet onder stoelen of banken steken. De zanger toont de reporters de swastika op zijn arm: “We zijn er trots op dat we fascist zijn.”
-----------

Eigenlijk kan ik dit artikel zowel bij politiek als bij cultureel-maatschappelijk plaatsen. Het gaat hier over een extreem-rechtse groep jongeren/volwassenen, van verschillende nationaliteiten, die zich verzetten tegen de maatschappij. Zij zijn er van overtuigd dat heel de maatschappij 'verkeerd' in elkaar zit, hier ben ik echter niet in te vinden.
Met citaat antwoorden