Enkele post bekijken
  #1  
Oud 30th September 2009, 10:40
liesbeth.poels liesbeth.poels is offline
Baso 1 cd
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Vosselaar
Posts: 16
één wil zwakke klas redden

Eén wil zwakke klas redden

0 reacties
E-mail bericht
Bookmarken/Delen
28/09 Kan een zwakke klas uit het middelbaar onderwijs gestimuleerd worden tot resultaten die kunnen wedijveren met de beste klassen van het land? In het Zweedse format ‘Class of 07’ werd dat in de praktijk bewezen. Eén heeft het format aangekocht.


In ‘Class of 07’ ontfermen vijf bevlogen leerkrachten en een uitstekende schooldirecteur zich over een zwak presterende middelbareschoolklas.

In één semester tijd moet de zwakke klas opgetild worden tot uitstekende prestaties, die ruim voldoende moeten zijn voor een overgang naar het hoger onderwijs.

Straf
In de Zweedse versie zette het nieuwe lerarenkorps erg hoge standaarden en maakte het gebruik van een nieuwe onderwijsmethode. Ze voerden nieuwe regels in en beloonden of straften de leerlingen naargelang van hun inzet en resultaten. De resultaten van de hele groep waren daarbij even belangrijk als de individuele prestaties van de leerlingen.

De klas maakte overigens deel uit van het gewone Zweedse onderwijssysteem en de school kreeg evenveel middelen als elke andere school in het land.

MIJN PERSOONLIJK OPMERKING:
Een mooi voorbeeld mbt kwalitatief onderwijs dmv leerkrachten met de juiste drijfveer aan te trekken dat aansluit bij mijn stelling gemaakt mbt "vacatures in het onderwijs" en "lonen in onderwijs met 1% omlaag"
Met citaat antwoorden