Enkele post bekijken
  #1  
Oud 11th May 2009, 18:13
Charlotte Van Helshoecht Charlotte Van Helshoecht is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Feb 2009
Locatie: Mol
Posts: 101
Gemaskerde vrouw verwondt leerlinge in Duitse school

Gemaskerde vrouw verwondt leerlinge in Duitse school

Een gemaskerde vrouw is vanmorgen met messen in een school nabij het Duitse Bonn binnengedrongen. Eén meisje werd met verwondingen aan haar hand naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is een 16-jarige Oekraïense leerlinge de dader.

Meisje gewond
De jonge vrouw had zich met haar rugzak in het toilet teruggetrokken. Daarin zaten molotovcocktails, een gaspistool en enkele messen. Een andere leerlinge betrapte haar toen ze zelf naar het toilet wou gaan. Het meisje probeerde op haar in te praten, maar werd met een mes aan haar hand verwond. Ze vluchtte naar het secretariaat van waar ze naar het ziekenhuis werd gebracht.

Dader op de vlucht
Mogelijk is de school aan een nieuw drama, zoals in Winnenden in maart, ontsnapt. De politie vond de rugzak en trof er ook een brief aan. Over de inhoud wilde de woordvoerder volgens de Duitse krant Bild niets kwijt. De dader sloeg te voet op de vlucht en is nog steeds spoorloos. De politie denkt wel te weten om wie het gaat.

Evacuatie
In de school werd meteen alarm geslagen. Leerlingen moesten op de grond gaan liggen, want niemand wist of de dader zich nog in de schoolgebouwen bevond. Speciale troepen kwamen ter plaatse om de school te evacueren. Intussen raakte bekend dat het 16-jarige meisje haar school vorige week al bedreigd had. Vandaag moest ze eigenlijk een gesprek hebben met de schoolpsycholoog.

De politie sloeg meteen alarm toen het nieuws bekend raakte. Na het drama in Winnenden nemen ze geen risico meer. In maart doodde een schutter op zijn weg liefst vijftien mensen. (gb)

Bron: www.hln.be

Eigen mening: Hoe kan zoiets nu gebeuren? Als het meisje vorige week de school al bedreigde moeten ze dan normaal niet sneller actie ondernemen? Ze wachten er een week mee om met het meisje te praten.. Ik begrijp niet dat een leerling zulke ideeën kan hebben om je medeleerlingen in gevaar te brengen!
Met citaat antwoorden